רוטב תפוז-בלסמי
המרכיבים:
1 כפית חרדל דיז'ון
2 כפיות חומץ בלסמי
מיץ מתפוז גדול אחד
מערבבים יחד את כל המרכיבים.
הרוטב נשמר במקרר לשבועיים-שלושה, ומתאים לסלטים עם עגבניות מיובשות, תרד, לבבות ארטישוק או גרגירי חומוס, ובעצם כל סלט איטלקי או ים תיכוני.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוטב תפוז-בלסמי
רוטב יוגורט ושום
המרכיבים:
1-2 שיני שום כתושות
3/4 כוס יוגורט דל שומן
1 לימון גדול סחוט למיץ
2 כפיות חומץ בן יין
1/2 כפית פלפל שחור
מעט מלח
טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט הפלפל והמלח. טועמים, מתבלים במלח ופלפל ומאחסנים בצנצנת אטומה.
הרוטב נשמר במקרר לשבועיים, ומתאים בעיקר לסלט קיסר וסלט ניסואז.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוטב יוגורט ושום
רוטב מתקתק לסלט חסה (שימו לב, מכיל שמן)
המרכיבים:
7 כפות חומץ רגיל
5 כפות סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית מיץ לימון
פלפל שחור או לבן
1/4 כוס שמן
מערבבים היטב את כל החומרים.
הרוטב נשמר במקרר כשבועיים, ומתאים כמו כפפה לסלט חסה עם מלפפונים ירוקים.
רוטב צרפתי
המרכיבים:
1 שן שום כתושה
2 כפיות חומץ בן יין אדום
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית דבש
מערבבים יחד את כל המרכיבים (ידנית או במעבד מזון), ושומרים בצנצנת אטומה.
הרוטב נשמר במקרר לשבועיים, והולך עם כל סלט. מומלץ במיוחד על עלי ארוגולה, צנוברים, עגבניות ומלפפונים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: רוטב צרפתי