יש אנשים שקיורטוש לא עושה להם את זה. האמת, אפשר להבין אותם. הרי מה יש בקינוח ההונגרי הזה בעצם? מבחוץ עוגת שמרים מפתה, אך מבפנים ריק אחד גדול. לא מגניב. ובכל זאת, בשנים האחרונות נמצאים יותר ויותר ישראלים שמחבבים את הקונספט, ומפנטזים על גליל הקיורטוש הזה מול המחשב בעבודה, כשארוחת הצהריים מתחילה תהליכי התעכלות ראשונים.
לאותם אנשים מבקשת הדיאטנית ד"ר מאיה רוזמן לומר: היזהרו! בקיורטוש אחד (שבכנות, אפשר לחסל לבד בלי להתבלבל) יש לא פחות מ-1,000 קלוריות טבין ותקילין. למי שהמספר לא אומר לו כלום, נוסיף ונאמר שהוא שווה ערך לקלוריות שבכיכר לחם קל שלמה, או בשני המבורגרים גדולים (כולל הלחמנייה). לצורך ההשוואה, נספר לכם שבקאפקייק אחד (עולה חדש בפני עצמו) יש בין 200 ל-400 קלוריות.
העוגה הבריאה ביותר: עוגת גבינה אפויה
אם אתם רוצים בכל זאת לתת במתוק אחרי האוכל, עוגת גבינה (בלי בסיס) צריכה להיות הבחירה שלכם. לפי ד"ר רוזמן, זו ללא ספק העוגה הבריאה ביותר: יש בה הרבה חלבונים והרבה סידן, היא דלת שומן ומשביעה יחסית.
אפשרות נוספת היא להכין לבד עוגה בחושה, ולשדרג אותה מבחינה בריאותית: חלק מהקמח להחליף בקמח מלא, את הסוכר להחליף בסוכר חום ואת החמאה בשמן. אי אפשר להגיד שזה יוצא אותו הדבר, אבל היי – הבריאות לפני הכל, לא?