1. אנשים שאוהבים ספורט מתים על ספורט, אבל בשביל הפדלאות שבינינו פעילות גופנית על בסיס שגרתי היא לא פחות מסיוט. אם אתם נמנים עם הקבוצה השנייה – דבר ראשון תדעו שזה בסדר, אתם לא לבד. על כל בחורה שמחכה לשיעורי הספינינג שלה כל השבוע יש לפחות שתיים שהמחשבה על כושר עושה להן פריחה בכל הגוף. דבר שני – מכיוון שספורט הוא בכל זאת דבר הכרחי, במיוחד כשמנסים לרזות, פשוט תחפשו את הפעילות שמסבה לכם הכי מעט סבל. זה יכול להיות להמיר את השימוש במעלית במדרגות, לצאת לטיולי ערב רגליים בשכונה או להתחיל לנסוע לעבודה באופניים. ולא, אתם לא אמורים באמת ליהנות מזה, למרות שזה מומלץ.
2. נכון, לחולה שוקולד אמיתי הקצבה של מיני פסק-זמן בשבוע היא כמעט מעליבה, אבל אין מה לעשות. האופציה השנייה היא להימנע לגמרי – ובטווח הארוך זה יוצא פחות משתלם. אז תתעלו על עצמכם, אל תוותרו על מנת המתוקים שמגיעה לכם, ותלמדו להסתפק בה – לפחות עד שתשילו את הקילוגרמים הראשונים.
3. פנטזיות זה טוב. אל תתביישו לדמיין את עצמכם 10 קילו פחות, צועדים קוממיות על חוף הים ומושכים מבטים. אם זה נותן לכם מוטיבציה ועוזר לכם לסרב למאכלים אסורים – לכו על זה, בלי להתבייש.
4. הקפידו להיות בזמן הנכון במקום הנכון, או במילים אחרות: כשאתם רעבים – אל תתקרבו לסופר! אפילו אם קפצתם רק כדי לחדש את מלאי הפריכיות או המים המינרליים, הביקור בסופר יגרום לכם לא רק להתעצמות הרעב אלא גם לתחושת תסכול, מסוג "למה אני צריך להסתפק בפריכיות כשהאישה שלידי מתחרעת על מחלקת המאפים?".
5. גם אם אתם הרוסים שדודים גמורים מרעב – אכלו את ארוחתכם לאט ובנחת, ועדיף בישיבה. ולא מול הטלוויזיה.
6. דיאטה זה דבר קשה. אולי הכי קשה. ולכן שבירות הן חלק מהעניין. אז אנחנו לא מצפים שתאהבו את עצמכם כשאתם מסתערים פתאום בלי שליטה על שקית של רוגלאך, אבל אנחנו כן מצפים שתמצאו מחילה בלבכם, ולא תיכנסו מזה להתקף של שנאה עצמית (שבתכלס, רק תגרום לכם להמשיך לבלוס. אז בשביל מה?).
7. זוכרים את הימים שבהם על כל לילה שלא עשיתם פיפי במיטה קיבלתם מתנה קטנה? אז הגיע הזמן לשחזר את התבנית הזו. לא שאתם אנשים חומריים חלילה, אבל תודו שהמחשבה על איזה צ'ופר נחמד על כל קילו מחזקת לכם את המוטיבציה, ופשוט תלכו על זה.
8. אל תתפתו לעסקאות מפוקפקות! שמעתם על דיאטת כרוב חדשה? קראתם ששבוע אבטיח עושה נפלאות לגוף ולנפש? אל תחשבו על זה אפילו. לא צריך להיות גאון כדי לדעת שאחרי שבוע של אבטיח, כרוב או כל עלעל אחר – התיאבון שלכם ישתולל כמו חיה פצועה ויגרום לכם לאכול בשביל כל החודש, פלוס אקסטרות. והרי לא באנו לכאן להשמין. את זה אנחנו יודעים לעשות לבד (וזה עוד לפני שהזכרנו כמה זה לא בריא).
9. רצו הגורל והחשק וחרגתם מגבולות הדיאטה עם איזה ארטיק? קורה. הדרך הכי טובה להתגבר על זה היא "להעניש" את עצמכם באקסטרה פעילות גופנית לאותו יום. לא שהריצה סביב הבניין באמת תשרוף את הקלוריות של המגנום עם השקדים, אבל היא תנקה לכם את המצפון, וכך תוכלו להמשיך בדיאטה כאילו לא קרה כלום.
10. הישמרו מפני אובססיית השקילה. נכון שאתם מתים מסקרנות, ונכון שאתם מרגישים שלפי הרעב שלכם בטוח כבר ירדתם שני קילו – אבל תהיו חייבים ללמוד להתאפק. אין מתסכל כמו לעלות על המשקל ולראות שירדתם 30 גרם, או חלילה שלא ירדתם בכלל. תנו לסכומים להצטבר, והישקלו רק פעם בשבוע.
11. עכשיו זה סופי: מוצרים מקמח מלא הם לא רק בריאים יותר, אלא גם משביעים יותר. משהו שקשור לקצב פירוק הסוכרים. אז מתי שיש לכם אפשרות, לכו על החום, ואל תתבאסו: פיתה מקמח מלא היא לא פחות פיתה מפיתה רגילה (מה שכן, היא גם משמינה אותו הדבר).
12. לא שאנחנו מחפשים איפה לוותר לעצמנו, אבל בכל זאת: לפני שנכנסים למשטר, לפעמים שווה ללכת לרופא ולבדוק את בלוטת התריס. מי יודע, אולי תגלו שהיא בתת-פעילות ושאתם שמנים בכלל לא באשמתכם? בין המאפיינים הנוספים של תת-פעילות אפשר למצוא עייפות, דיכאון, עצירות, חוסר תיאבון (מה שלא מפריע למשקל לעלות), לחץ דם נמוך ואיבוד שיער. מזדהים? טוסו לרופא.
13. המעיטו במלח בכלל, ובעיקר לפני השקילה. הסיבה היא שמלח (כלומר נתרן) סופח אליו נוזלים, ולכן גורם לאגירת נוזלים בגוף (וזה חוץ מכל הדברים הרעים שהוא עושה ללב וללחץ הדם). אגב, אגירה של נוזלים מתרחשת גם יומיים-שלושה לפני קבלת מחזור – כך שאל לכן לקחת קשה היתקעות במשקל בימים האלה.
14. התחילו את הבוקר במיץ מלימון אחד, מעורבב עם חצי כפית שמן זית. טעים זה לא, אבל עוזר בשריפת שומנים דווקא כן (שלא לדבר על תחושת הבריאות שזה משאיר בפה).
15. לשתות מים זה חשוב, אז זה אתם בטוח יודעים. מה שאתם אולי לא יודעים זה שלפי אחת התיאוריות, מים קרים לא רק טובים לבריאות ולתחושת השובע, אלא הם ממש מרזים. הסיפור הוא כזה: הגוף שמקבל לתוכו מים צוננים משקיע אנרגיה בחימום המים, עד שיגיעו לטמפרטורה הרגילה שלו – ועל הדרך שורף קלוריות, לרווחת הציבור. תזכרו את זה!
16. עשו לעצמכם טובה, ואל תתחילו להתפאר בדיאטה שלכם בשנייה שאתם פוצחים בה. קודם תרדו איזה קילו-שניים בצנעה, ורק אז תתחילו להפיץ את הבשורה. מקורותינו קראו לזה "אל יתהולל חוגר כמפתח".
17. כל העניין הזה של "ממחר דיאטה"? לא אסתטי בכלל. השמנתם? אתם לא מרוצים מהדביבון שנשקף אליכם במראה? אז יאללה, קחו את עצמכם בידיים, ותתחילו לחתוך. אין שום סיבה לחכות למחר – מחר רק יהיה לכם יותר להוריד.
18. כל מי שאמר לכם שאגוזים זה לא רק טעים אלא גם בריא ומשביע – צדק. ומי שהמליץ לכם להחליף את הביסלי היומי בחופן אגוזים, כוונתו הייתה טובה. מה שהאנשים האלה לא אמרו לכם זה בחצי כוס אגוזי מלך, למשל, יש יותר מ-300 קלוריות. אז תרגיעו.
19. מצאו דרך להגדיל את טווח התנועה שלכם, אפילו בטיפה. זה הזמן להתחיל להזיז את התחת לכיוון החבר שיושב משרד ליד, במקום לשלוח לו מייל, כמו גם לוותר על המדרגות הנעות בקניון – ולא, לא לטובת המעלית.
20. על מנת לסייע לקיבתכם הענוגה להסתגל לשינויים, ובאופן כללי לשמור על תפקוד תקין של המערכת, הקפידו לשתות בכל בוקר כוס של מיץ שזיפים (או לחלופין מים שחלטו 3-4 שזיפים מיובשים). המחיר הקלורי: מנת פרי וחצי. נו, שווה.
21. הציבו לכם כיעד בגד שאתם אוהבים ולא עולה עליכם עוד. נכון שזה כיף להגיע ל-50 קילו, אבל יותר כיף להשתחל אחר כבוד לג'ינס שקניתם לפני שנתיים, ולא עולה עליכם מאז.
22. עשו לכם הרגל לשתות כוס מים בכל הזדמנות. עוברים ליד המטבח? קחו כוס. מארגנים את ארוחת הצהריים? דחפו עוד כוס. מכינים קפה? יאללה. מדברים עם אמא בטלפון? העבירו את הזמן עם שתיים-שלוש כוסות מים. זה עוזר לסתום רעב, זה בריא בשיגעון, ובעיקר: זה עושה נפלאות לחילוף החומרים.
23. מותר – ואנחנו חוזרים: מותר – להשאיר בצלחת. הגיע הזמן להשתחרר מהדפוס הכובל (והמשמין) של "אסור לזרוק אוכל". שבעתם? פרגנו את רבע השניצל הנותר לחתולי הרחוב, במקום להפוך את עצמכם לפח זבל.
24. לכל מי שסומך על סקס כפעילות גופנית: סקס זה טוב ונחמד, ואפילו שורף קלוריות, אבל ממש לא הרבה כמו שנדמה. מתברר ששעה שלמה של סקס תשרוף לכם בממוצע 100-150 קלוריות, ולא יותר. שעה שלמה!
25. עשו לכם הרגל לקרוא את רשימת המרכיבים על המצרכים שאתם מכניסים הביתה. החוק הבסיסי הוא כזה: סדר המרכיבים ברשימה נע מהרכיב שיש הכי הרבה ממנו במוצר, ועד זה שיש ממנו הכי פחות. אם, למשל, אתם רואים שהסוכר מופיע בראש הרשימה, דעו לכם שהמצרך הרלוונטי עמוס סוכרים במיוחד. ואם אתם כבר שם – הציצו גם בטבלת הערכים התזונתיים. סתם שתדעו מה אתם מכניסים לפה.
רוצים להיות מוכנים פיקס לקיץ? היכנסו למדריך הקיץ שלנו.