מדריד: שני בני אדם מתו ועשרה נפצעו בשריפה שנוצתה כאשר מלצר במסעדה איטלקית הצית מנה, ובטעות הצית את עמוד צמחים שהיו סביבו וגרמו לדלקה, כך דיווחו הרשויות והתקשורת המקומית היום (שבת).
מתוך עשרת הפצועים בשריפה, שישה נלקחו לבית החולים עם פציעות חמורות, לדברי שירותי החירום במדריד. עדי ראייה סיפרו כי המלצר שפך אלכוהול על מנה והצית אותה - טכניקה צרפתית המכונה פלמבה. לעתים קרובות הטכניקה מתבצעת בסמוך השולחן שבו יושבים הסועדים כדי להעניק למנה טעם מעושן וגם ליצור התלהבות סביב הארוחה.
המלצר החזיק ביד אחת צלחת בוערת ובשנייה מפוח", סיפרה רות, עדת ראייה. "הוא עבר ליד עמוד צמחים ובתוך שניות הכול נשרף". לפי התקשורת הספרדית אחד ההרוגים באירוע הוא המלצר שהיה אחראי על המקרה.
צוותי הכבאות הגיעו במהירות לזירה, שכן התחנה שלהם הייתה במרחק מאות מטרים ספורים מהמסעדה. "זמן התגובה שלנו היה מהיר, כי חצי מהצוות יצא בריצה והחצי השני בכלי רכב", אמר מפקד כיבוי האש במדריד, קרלוס מרין.