מגיל צעיר לימדו אותנו ש"לא אומרים איכס על אוכל". ובכן, כנראה שמי אמרו את זה לא בדיוק חשבו על רגלי התרנגולות, איברי פנים של פרה וביצי הדגים שנדרשו משתתפי "המירוץ למיליון" לאכול בשוק מקומי בסיאול, דרום קוריאה (המסע ממשיך הערב, שלישי, אחרי החדשות, ערוץ 12).

כמובן שישנו ההיבט התרבותי והחך המערבי שלא רגיל לראות את ציפורני התרגולת במהלך הזלילה, אבל אי אפשר היה להישאר אדישים לתגובות של הזוגות. היו שם קולות של בחילה, עיניים עצומות ומבטים מבועתים (השמועה מספרת שאבישי עדיין מתעורר בלילה כשהשיפוד מתגנב לו לחלום). בגדול נראה שאם ישחק לנו המזל ונזכה להגיע לסיאול המהממת, כנראה שהטיול לא יצטיין מבחינה קולינרית. או שאולי כן?

אז זהו, שממש כן. הגיע הזמן לתקן את הרושם שנוצר ולשתף במספר מנות פופולריות שאפשר למצוא בשוק האוכל המקומי בקוריאה. גילינו טעמים ממכרים, חומרי גלם מוכרים ואהובים, שימוש נרחב בטיגון בשמן עמוק ותובנה: כל מנה יכולה להיות מתוקה ומצופה בסוכר.

  1. הוטאוק (Hotteok). מדובר בסוג של פנקייק ממולא, ושמו מגיע מסין: "פנקייק מתוק". אם זה לבד לא הספיק כדי לגרום לבלוטות הטעם להתחיל לעבוד שעות נוספות, תשמחו לגלות שאפשר למצוא את ההוטאוק בגרסות מתוקות ומלוחות. כך, תוכלו למלא את הפנקייק בסוכר, דבש וקינמון, אבל גם בירקות, בשר וגבינה - ואפילו תה ירוק.
  2.  גימבאפ (Gimbap). אפשר למצוא אותו גם תחת השם "קימבאפ" ותרגום שמו כנראה יסגיר את עיקרו. "אורז ואצה", ואכן יש בו אורז, אצות, ירקות שנארזים יחד בגלגול. אבל זה לא סושי. הגימבאפ כנראה נוצר בהשראת מאכל הדגל היפני, אך אחד ההבדלים העיקריים הוא השימוש באורז מבושל. הגימבאפ נאכל לעיתים כחלק מסעודה, ובמקרים אחרים כסעודה בפני עצמה
    Watch on TikTok
  3. כנפי עוף מטוגן קוריאניות (Korean Fried Chicken Wings). את KFC האמריקני כולם מכירים, אבל מסתבר שיש גרסה טובה לא פחות גם בחלקה הדרומי של קוריאה. אז זה כמו ה-KFC של קולנל סנדרס, פשוט יותר. יותר מטוגן, יותר פריך. אחרי טיגון כפול, מוסיפים רוטב שמכיל סויה, ג'ינג'ר ומשחת פלפל אדום מותסס - ומקבלים מעדן אמיתי. כמובן שיש דרך נכונה שבה נהוג לאכול את הכנפיים: עם החברים ולצד בירה טובה.

  4. נקניקיית גמג'ה (Gamja Hot Dog). כנראה שלא תצליחו להפסיק לאכול את מנת השיפוד הזו, והיא מזכירה מאוד את ה-Corn Dog האמריקני. אבל כמובן שיש טוויסט: הנקניקייה מצופה בבלילה שבה יש צ'יפס (French Fries) במקום בלילת תירס סטנדרטית. שילוב הטעמים בין מתוק ומלוח, המראה האינסטגרמי והמרקמים המיוחדים הפכו את הגרסה הדרום קוריאנית לפופולרית במיוחד.
    Watch on TikTok
  5.  כיסוני מאנדו קוריאניים (Mandu). גם את העולם המופלא והמנחם של הכיסונים ניתן למצוא בשווקים וברחוב הקוריאניים. בגרסה המקומית הם לרוב ממולאים בבשר או בירקות. הכיסונים יכולים להיות מאודים, מבושלים, ובשיטה האהובה ביותר על המקומיים: מטוגנים בשמן עמוק. למאנדו גם חשיבות תרבותית ונהוג לאכול אותם במועדים מיוחדים וחגים כמו פסטיבל הקציר המקומי.
    Watch on TikTok
  6. טוקבוקי (Tteokbokki). גלילים שעשויים מקמח אורז (עוגות אורז), סויה, שום ורוטב מחית פלפלים קוריאנית חרפרפה. המנה מכילה לרוב גם פיש-קייק. השילוב בין חריפות ומתיקות והמגוון הרחב של טעמים שאפשר לקבל בהתאם לרצון הפכו את המנה למיוחדת במינה. המנה נתפסת כחברתית, שכן לעיתים קרובות היא מוגשת בקערה גדולה שאותה ניתן לחלוק עם החברים והמשפחה.
    Watch on TikTok
  7. Torndao potatoes. זו מנה שבאמת אי אפשר להתבלבל בה. תפוח אדמה שלם שנחתך בצורת ספירלה על שיפוד. לאחר הטיגון מתבלים את תפוח האדמה בפפריקה, אבקת שום, גבינה ורטבים שונים. אחת המנות הקוריאניות הכי מתועדות ברשתות החברתיות ברחבי העולם, לפודיז ולאדם הפשוט כאחד. לא צריך להוסיף דבר, אולי מעט מיונז.
  8.  Jjinppang. נסיים בעוד מנה שיכולה לבוא בגרסה מתוקה וכמנה עיקרית, ובאמת ששמרנו את הטוב ביותר לסוף. מדובר בבאן מאודה ואוורירי משמרים, קמח, סוכר וחלב. ניתן למלא את הבאנים בשעועית אדומה מתוקה, ירקות ואפילו בשר (לרוב חזיר). המקומיים נוהגים לאכול את המנה בחיי היומיום אבל גם בחגים, וכן אוכלים אותה ברחוב ובמקביל גם מכינים בבית - מה שהופך אותה לאחת המנות הקוריאניות הפופולריות ביותר.