כנפיים בתנור
את רוטב הברביקיו המטריף שעוטף את הכנפיים האלה מכינים לבד, ואפילו כולל אותו אין כאן יותר מ-10 דקות עבודה, כמו שאנחנו אוהבים. למעשה, מרגע שהרוטב מוכן כל מה שצריך לעשות זה לערבב אותו עם הכנפיים ולשלוח אותן לתנור לשעה פלוס. יש לכם זמן? תנו להם לשרות קצת ביחד קודם. אין לכם? לא קרה כלום.
קציצות בקר עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה
מהמתכונים של יונית צוקרמן שמככבים בכל פעם שמכינים אותם. אם אתם רוצים לעשות את זה כמו שצריך תצטרכו לטגן את הקציצות לפני הבישול (הכי טוב בציפוי של קמח), אבל אפשר גם פשוט לכדרר ולזרוק אותן לרוטב. ההמלצה של יונית היא לא לוותר, אבל להכין כמות כפולה ואחרי הטיגון להקפיא חצי. ככה תחסכו עבודה לפעם הבאה (אפילו להפשיר אותן מראש לא תצטרכו). מה חוץ מזה? קוביות תפוחי אדמה, שאף פעם לא נשאר מהן כלום, וקצת שעועית ירוקה, שיהיה.
קציצות בקר עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה
סלט קוסקוס ועגבניות צלויות
במקור מכינים את הסלט הזה מקוסקוס מלא, אבל אם זה כבד לכם מדי אין לנו בעיה שתחליפו בקוסקוס רגיל, מאיזה סוג ובאיזה עובי שאתם מעדיפים. חצי מעגבניות השרי כאן עוברות צלייה בתנור וחצי נשארות טריות, מה שמגוון את הביס והופך את המנה לתוספת שהיא גם סלט. על התיבול אחראים חומץ בלסמי, שמן זית ושום, ובל נשכח את המיצים שניגרו מהעגבניות בתנור, ששווים זהב.
עוגת גזר עם צימוקים ואגוזים
הגרסה של בני סיידא, האיש שכל מתכון שלו הוא בול, לעוגת גזר מתובלת מסורתית. שימו לב, המתכון לא מתאים לתבנית אינגליש קייק חד פעמית אלא לתבנית כיכר, שהיא גדולה ורחבה יותר. כשתפרסו את העוגה אחרי הארוחה תבינו כמה ההבדל הזה משמעותי, ועד כמה ראוי לעוגה הזאת להגיע בפרוסות גדולות.
שבת שלום!