אורז ערבי עם בשר טחון
את המנה הזו אנחנו אוהבים ממיליון ואחת סיבות: גם כי היא מזכירה לנו מסעדה ערבית אהובה ונשכחת, גם כי היא מהירה וכיפית להכנה, גם כי הטעמים שלה הם באמת משהו אחר מכל מנת אורז שאנחנו רגילים אליה וגם כי היא סוגרת לנו בסיר אחד גם את הפינה של מנה עיקרית וגם של תוספת, שבימים מוטרפים אלה של תשרי זו ברכה. בקיצור, על האורז הזה תתבסס ארוחת שבת אצלנו בבית השבוע. מוזמנים לאמץ.
>> למתכון: אורז ערבי עם בשר טחון
כרובית בטחינה
התלבטנו קצת עם הכרובית הזו, כי אם יש משהו שאין לנו כוח לעשות השבוע זה לטגן (היי, רק קמנו מצום!). אבל אז נזכרנו שאת הכרובית במתכון הזה אפשר גם לאפות, וכל חלקי הפאזל הסתדרו במקומם. כרובית בטחינה - הבסט של הבסט שיש למזרח התיכון להציע.
סלט ירקות קצוץ
אל תכעסו, זה לא שאנחנו חושדים בכם שאתם לא יודעים להכין סלט. חס וחלילה. מה לעשות שזו התוספת השנייה שאנחנו רוצים על שולחן השבת שלנו השבוע, לצד הכרובית בטחינה - הכי טרי, הכי בסיסי, הכי מקומי. מוזמנים לגוון את הסלט ככל שתרצו, או ללכת על הגרסה שכאן בסרטון ולהוסיף גרגירי חומוס. יוצא מגניב.
קינוח שוקולד-לוטוס מהיר
באופן עקרוני המתכון הזה דורש רק שני מרכיבים: שוקולד פשוט, חלב או מריר, ותוספת לטעמכם. ממיסים את השוקולד, מורחים על משטח צורת מלבן דק דק ומוסיפים מה שרוצים (במקרה הזה - קישוטים של ממרח לוטוס, קצת פטל מיובש ושבבי קוקוס). עד מהרה השוקולד יתמצק בחזרה, ואתם תוכלו לשבור אותו לחתיכות לא סימטריות (הכי טעים לא סימטרי) ולהתפנק על ממתק כיפי שהוא כולו שלכם.
>> למתכון: קינוח שוקולד-לוטוס מהיר
שבת שלום.