חריימה של עומר מילר

לכל משפחה ולכל בית יש את סיר החריימה שלה ואנחנו האחרונים לקבוע איזה סיר יותר טוב, אבל אם עוד לא ניסיתים חריימה עם לברק, זה הזמן: הרבה הרבה שום, פלפל חריף ירוק, התבלינים הקבועים ופילטים של לברק.

מתכון: חריימה לברק של עומר מילר

קוסקוס

עז תלם עזר לנו ודאג לכמה דרכים עיקריות להכנת קוסקוס: למשקיענים שיש להם קוסקוסייר (סיר ייעודי בעל 3 חלקים) או לאלה שמחפשים תוצאה לא פחות טובה ושלוקחת כשליש מהזמן של הדרך המסורתית - תלוי בכם. בכל מקרה, מומלץ להצטייד בנפה קוסקוס.

מתכון למדריך לקוסקוס ביתי

קוסקוס, פינוקי האוכל של כרמל (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קוסקוס - אין סוף שיטות הכנה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

קציצות

קוסקוס דורש קציצות תוניסאיות, ולקציצות האלה יש כמה אפשרויות: אפשרות ראשונה היא להשאיר את הקציצות קריספיות כמו שהן, זה מתאים למי שאוהב יבש על יבש (באיזו משפחה אין ילד כזה?). אפשרות שנייה היא לבשל אותן ברוטב: מוסיפים לסיר רחב שליש מהשמן של טיגון הקציצות ושני שליש כוס מים בתוספת 5-4 שיני שום שלמות וכרבע כפית מלח. מבשלים את הקציצות ברוטב כשעה על אש קטנטנה, ואם צריך מוסיפים עוד מים. כדי שהקציצות לא יאבדו את הקריספיות שלהן כדאי לחמם אותן ברוטב בסיר פתוח או בסיר חצי סגור. ואפשרות שלישית היא לגנוב מהחריימה של המנה הראשונה רוטב לקציצות. הן כל כך טעימות, שלא משנה מה תבחרו - תנצחו. 

מתכון: קציצות תוניסאיות

קציצות תוניסאיות  (צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר)
קציצות תוניסאיות | צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר

בראוניז

קינוח פרווה פשוט וקל, ויותר חשוב מהכל: טעים. אם משום מה הנוגט בא לכם עקום - יכולים פשוט להשמיט אותו. מוזמנים להגיש לצד גלידה לשדרוג או לחתוך לצידם פירות קיץ טריים.

למתכון: בראוניז שוקולד ונוגט

בראוניז שוקולד ונוגט (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בראוניז שוקולד ונוגט | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל