מתכונים לחנוכה (לביבות, סופגניות וכל מה שביניהן)

"קרואסון" בשר

אולי אין גשם זלעפות, אבל את הקור שגורם לנו להתעטף בבית ולהדליק כל גוף חימום אפשרי לא ניתן להכחיש. עם הקור הזה מגיע תיאבון אימתני שאינו יודע שובע ולכן עוד לפני מנת הקציצות המושלמות (והאורז), נרגיע את הבטן עם מאפי בשר טחון מגולגלים שמזכירים קרואסון ונטרפים במהירות שיא. העצלנים יכולים כמובן להשתמש בבצק מצונן מוכן לשימוש, ולא היינו מוותרים על מטבל של טחינה/מטבוחה ליד.

מתכון: מאפה בשר טחון מגולגל

מאפה בשר טחון מגולגל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפה בשר טחון מגולגל | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות עוף

אם יש קציצות ששוות את העבודה, אתם מסתכלים עליהן: קציצות מלאות טעם של חן מזרחי האלופה, עם שכבה חיצונית פריכה של סולת ורוטב לימוני חמצמץ ועשיר, תפודים רכים, בצלים, סלרי. סיר הצגה שסביר להניח ייגמר כבר בערב שישי. מי שרוצה ציפוי עבה יותר יכול לעשות ציפוי כפול: ביצה, סולת, שוב ביצה ושוב סולת, ומי שאוהב את הקציצות על הצד הקריספי יותר יכול בסיום הבישול להכניס את הסיר ללא מכסה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15-20 דקות.

מתכון: קציצות עוף ברוטב לימוני

קציצות עוף ברוטב חמצמץ (צילום: חן מזרחי, חן במטבח)
קציצות עוף ברוטב חמצמץ | צילום: חן מזרחי, חן במטבח

אורז מלא

לא להיבהל, התהליך קצת אחר ויותר ארוך - אבל היתרונות שווים את הדרך: אורז מלא עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים וחומצות שמחות, ותתפלאו - הוא טעים מאוד. אפשר גם להשתמש באורז בסמטי מלא שטעים לא פחות. לפני המתכון מומלץ לקרוא את הדגשים והטיפים שיבטיחו תוצאה מוצלחת. ועם הרוטב של הקציצות - זה שילוב מעולה.

מתכון: מדריך לבישול אורז מלא

אורז מלא - אחרי בישול (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
אורז מלא - אחרי בישול | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

סלט סלק

תוספת צבעונית מנצחת של סלט סלק, כשהפעם מתכון עם טוויסט שונה מעט מאת רון יוחננוב (מתוך ספר הבישול הקודם שלו). אל תתקמצנו על מיץ לימון ושמן, כי הרוטב של הסלט יילך טוב עם האורז המלא: גם יצבע אותו וגם יעניק טעם מעולה.

מתכון: סלט סלק טורקי

סלט סלק, רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב")
סלט סלק, רון יוחננוב | צילום: רון יוחננוב, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

חיתוכיות

כמו עוגיות, אבל עשירות יותר ובמרקם חלומי שנמס בפה. ומה עוד יותר מדהים? הן סופר קלות להקלה ואפילו טבעוניות. אם פחות התחברתם משום מה לצורה הריבועיות אפשר גם לגלגל את הבצק לכדורים. 

מתכון: חיתוכיות טחינה

חיתוכיות טחינה טבעוניות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
חיתוכיות טחינה טבעוניות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

בתיאבון!