מרק תירס
פעם, כשהיינו הולכים למסעדה סינית, לא היה ספק - מרק תירס יהיה המנה הראשונה. אחר כך זלגה המנה הזו גם לבישול הביתי, עם מתכונים שעברו מפה לאוזן בקצב מטורף. אז את חגיגת האייטיז שלנו היום אנחנו מתחילים עם המרק הזה, בגרסה פשוטה במיוחד, שיש בה רק 4 מרכיבים. המתכון עצמו הוא חלבי, אבל אין בעיה להפוך אותו לפרווה (חכו, תכף יהיה פה בשר).
אה, ואם אתם רוצים ליהנות מהחוויה השלמה, כולל נטיפי הביצים הסוטים והטעימים מאין כמותם - אין שום בעיה: טורפים 2-3 הביצים בקערה, ושופכים בזרם דקיק בתנועות סיבוביות לתוך המרק. מחכים רגע, ומערבבים. אין דברים כאלה.
אה, ודבר אחרון: אם אתם באמת רוצים אפקט אייטיז לפנים אתם יכולים להשתמש בתירס מקופסת שימורים (ולא טרי או קפוא, כמו במתכון). במקרה כזה יתקבל מרק מתקתק עד מתוק. אנחנו לא אומרים שזה רע, רק קחו את זה בחשבון
רולדת בצק עלים עם בשר
אחח, כמה אהבנו את מאפה בצק העלים הזה, שהסתיר בתוכו מלית של בשר מטוגן עם בצל ותבלינים (האמת? גם רק מלח תופס). המאפה שגרם לנו להתעלות רוחנית כאילו פיצחנו את סוד הבורקס, המאפה המושלם לאירוח, כל אירוח, בכל כך מעט עבודה שזה כמעט לא נעים. המתכון שכאן הוא של סמדר וקנין (סמדי בומבה, למי שזוכר אותה מהעונה הראשונה של "מאסטר שף"), שהיא הבנאדם שאנחנו הכי סומכים עליו בעולם עם מנות מעין זו. אצלה גם נהוג להגיש את הרולדה עם רוטב - אנחנו מוותרים עליו, אבל אין מה לומר, עם הרוטב זה אפילו אייטיזי יותר.
רולדת בצק עלים עם פטריות
והנה עוד רולדה, הפעם צמחונית. המתכון הזה, מתוך הספר "שמחות קטנות" של אורלי פלאי-ברונשטיין ועינת אביטל, מבוסס על מתכון מספר המופת "בישולה", וכולל מלבד פטריות גם כרישה ותימין (לארוחה חלבית אפשר בכיף להוסיף גם גבינה בולגרית), כי אנחנו בכל זאת בשנות ה-2000.
למתכון: רולדת בצק עלים עם פטריות
סלט ולדורף
כמה מיונז אכלנו בשנות ה-80, אה? מלא, ונהנינו מכל ביס. שני הסלטים שלנו בארוחה הזו כוללים מיונז, וכמות יפה ממנו - הזדמנות טובה להתענג על דברים שפעם אכלנו בכיף והיום אנחנו מסתכלים בתווית הערכים התזונתיים שלהם ומעקמים פרצוף.
אז ולדורף. שילוב מופתי של תפוחי עץ חמצמצים, סלרי ואננס מקופסה, שהמיונז משמש להם כגג. מי היה מאמין שזה יעבוד כל כך טוב ביחד? במתכון הזה יש גם פקאנים (תודו שגם אתם הייתם מקובעים על אגוזי מלך), ומדובר בשוס רציני.
סלט קולסלאו
אמרנו מיונז? כאן הוא אחראי על האיחוד הקדוש של הכרוב והגזר, יחד עם קצת בצל, קצת סוכר (אין מה לעשות, חייבים) וקצת חומץ. מעולה בכריכים, נהדר כתוספת, מושלם כמו שהוא, ישר מהקערה.
למתכון: סלט קולסלאו
קרמשניט בדקה וחצי
אל תדאגו, באייטיז אף אחד לא עבד שעות בשביל להתקין קינוח, וגם אתם לא הולכים לעשות את זה. זאת הגרסה הכי ביתית והכי קלה שאנחנו מכירים לקרמשניט, ובארוחה בסגנון אייטיז זה פשוט מתבקש. רוצים פרווה? השתמשו בקצפת צמחית ובחלב סויה או שקדים.