קציצות עוף ברוטב עגבניות
סיכמנו שאת האנרגיות לארוחת שבועות חגיגית נשמור בינתיים, נכון? אז הנה עיקרית שמוכנה תוך פחות משעה והיא משביעה וטעימה לחלוטין: קציצות של סמדי בומבה שמבשלים ברוטב עגבניות.
>> למתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות
אורז מוקפץ עם ברוקולי וקשיו
הנה עוד משהו שסביר להניח שלא יהיה על שולחן החג הקרוב שלכם: אורז. כן, שבועות הוא מבין החגים היחידים שמנת אורז טובה לא מזוהה איתו בשום אופן. לא שאנחנו מתלוננים, אבל זאת אחת הסיבות שבחרנו לארוחת השבת הקרובה להכין אורז, ועוד אורז בסמטי מלא, מזני האורז האהובים עלינו במיוחד. לאורז הזה מתווספים ירקות פריכים ובריאים ואם יש אצלכם טבעונים הם הולכים לאמץ את האורז הזה לכל החיים.
>> למתכון: אורז מוקפץ עם ברוקולי וקשיו
שעועית ירוקה
זאת כביכול מנה כדי לרצות את הקטנים בשולחן, אבל היא נזללת, ולא לאט, על ידי כולם כולל כולם. מה לעשות, לשעועית ירוקה יש את הקסם שלה, וברוטב אדום בכלל.
>> למתכון: שעועית ירוקה ברוטב עגבניות
בבקה שוקולד
אל תכעסו, נכון שבצק שמרים לא ממש נכנס להגדרה של מהיר וזריז, אבל בעוד שבוע כשתיחנקו כבר מרוב עוגות גבינה אווריריות ושמנתיות, אתם תתגעגעו לבבקה הזאת! רוצים את הארוחה פרווה? קרן אגם סיפקה לכם פתרון: ממירים את החמאה בבצק בשליש כוס שמן קנולה, ואת החלב במים או חלב סויה. במלית אפשר להשתמש במקום בשוקולד מריר וחמאה - בממרח שוקולד פרווה מוכן, ולהוסיף לו מעט קקאו לייצוב.
>> וכאן תוכלו לבדוק מתי נכנסת השבת
בתיאבון!