בורקס בשר של אבי לוי
מתכון של השף והמאסטר שף אבי לוי, שמבוסס על מנה קבועה שאמא שלו נוהגת להכין. אבל אבי לוי, כמו אבי לוי, הוסיף לה שדרוג משלו - לשדרוג הזה קוראים חצילים והוא הופך את המנה המוכרת להברקה טעימה בקטע חריג.
>> למתכון: בורקס בשר עם חציל וצנוברים
תבשיל עוף ובורגול
מתכון של בני סיידא לארוחה בסיר אחד שכוללת כרעי עוף, בורגול, פלפלים, מנגולד ולימון כבוש. עכשיו רק נשאר להתפלל שיישאר ממנה מספיק בשביל לקחת לעבודה ביום ראשון.
תבשיל שעועית ירוקה הכי קל והכי טעים
מתכון של רותי רוסו שלשם שינוי לא מקדש את הפריכות של השעועית אלא דווקא מביא אותה למצב רכרוכי מתקדם, ובזה קסמו. יחד עם שום וקליפת לימון - מדובר במנה פשוט מבריקה.
>> למתכון: תבשיל שעועית ירוקה הכי קל והכי טעים
עוגת שיש וניל מייפל
אם עוגת מייפל היא הרבה פעמים הבחושה שלנו לאמצע השבוע, אז העוגה הזאת - שהמייפל הוא אומנם חלק ממנה, אבל היא בכלל עוגת שיש - היא הגרסה החגיגית שלה לסוף השבוע. מיתרונותיה: מדובר בעוגה שנולדה פרווה (עם שמן קנולה ומיץ תפוזים), כך שהיא לא דואגת שום התאמות מיוחדות.