חציל בטחינה עם פילה דג

את ארוחת השבת השבוע אנחנו פותחים עם חציל - ירק אהוב אהוב שנמצא עכשיו בשיאו, ופשוט חבל לא לנצל את זה. אז נקבל את סוף השבוע עם גרסה משודרגת לחציל בטחינה המוכר, שמשלבת גם דג ברמונדי, שהוא הפייבוריט החדש שלנו בסופר. מנה ראשונה שאף מסעדה יוקרתית לא הייתה מתביישת בה.

>> למתכון: חציל בטחינה עם פילה דג

אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות

האושפלאו הזה, של רות אוליבר, יסדר אתכם טוב טוב מכל הכיוונים - קוביות של פרגיות (חלבון!), הרבה הרבה גזר (ירק!), אורז עגול, שמשום מה לא מספיק מרבים להשתמש בו (פחמימה!), ותיבול עשיר וטוב של פלפל אנגלי, קינמון, זרעי כוסברה וכמון כתושים ופלפל גרוס טרי. מנה מפוארת ונהדרת ממש, שיש הטוענים שהיא לא האושפלאו המסורתי אבל גם הם מודים שהיא טעימה למות.

>> למתכון: אושפלאו

סלט של תירס טרי ועגבניות שרי (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
סלט תירס טרי ועגבניות שרי | צילום: כפיר חרבי, mako אוכל

סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי

שתי המנות הבאות חוגגות את עגבניות השרי, שגם הן בשיאן עכשיו, והאמינו לנו שהן ראויות לכל חגיגה. כאן הן מתיידדות (בקלילות מעוררת השתאות) עם גרגירי תירס טרי (וואו, התירסים מעולים עכשיו), במתכון שכולו מסיבת קיץ אחת גדולה.

>> למתכון: סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי

סלט עגבניות שרי (צילום: Marie Sonmez Photography, ShutterStock)
סלט עגבניות שרי | צילום: Marie Sonmez Photography, ShutterStock

סלט עגבניות שרי וזיתים

ועוד קצת עגבניות שרי, הפעם עם זיתים איכותיים, צנוברים ובצל ירוק קצוץ. סלט עם מינימום מרכיבים, שהוא פשוט טעים פצצות.

>> למתכון: סלט עגבניות שרי וזיתים

רוגלך אגוזים בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל

רוגלך אגוזים מבצק פריך

קינוח קליל של קרן אגם, שאולי עושה רושם תמים אבל אחרי אחד כזה כנראה תבינו שאת העוגיות האלה אפשר להתחיל לנשנש, אבל ממש אי אפשר להפסיק.

>> למתכון: רוגלך אגוזים מבצק פריך

>> וכאן תוכלו לבדוק מתי נכנסת השבת

שבת שלום!