סלמון קייג'ון עם תפוחי אדמה
צלי מהמם של סלמון בים של תבלינים, שצולים 10 דקות במחבת ואז מעבירים לתנור יחד עם כמה תפודים ו/או בטטות, עד שהוא מקבל את השחמחמות היפה שבתמונה. פדיחה לעבוד כל כך מעט בשביל מנה עיקרית לשבת, אבל מה לעשות שלפעמים זה קורה.
מתכון: סלמון קייג'ון עם תפוחי אדמה
סלט אסייתי כמו במסעדה
סלט של הרבה מרכיבים, שביחד יוצרים שלמות מופלאה שמזכירה את הסלטים שמזמינים בבתי קפה או מסעדות. אז מה יש לנו שם: אטריות אורז (גם שעועית הולך), כרוב סגול, אדממה, גזר, בצל, כוסברה וקשיו קצוץ, ומעל הכל רוטב של שום, דבש וסויה. אם יישאר ממנו משהו, למחרת תגלו שהוא אפילו טעים יותר ביום שאחרי.
סלט גזר
נכון שהיה לנו גזר גם בסלט הקודם, אבל כאן הוא הכוכב הבלעדי, ואנחנו מרגישים שהוא הרוויח את המעמד הזה ביושר. חוץ מגזר יש פה גם חמוציות, מיץ לימון ומיץ תפוזים, כך שכפי שאפשר להבין - מדובר במנה שכולה רעננות אחד גדולה.
קסטת וניל
אוקיי, הקסטה הזאת היא לא סתם קסטה, היא קסטה שמתקתקים במהירות האור (לא תספיקו לסיים את המשפט "אתם מוזמנים לארוחת שבת" והתבנית תהיה במקפיא), ויתרון נוסף: היא שפויה במיוחד מבחינה קלורית. אם אתם עדיין לא מכירים את הטריק הזה להכנה מהירה של גלידה אז מוטב שתכירו, כי הקיץ עוד שנייה כאן.
שבת שלום!