צמת בצק עלים עם פטריות
ראשית ניפטר מחבילת בצק העלים שקנינו לפני כמה חודשים ועדיין שוכבת לנו במקפיא. אותה ננצל להכנת אחת המנות הקלאסיות של שנות השמונים והתשעים (ואומנם המתכון מבוסס על הספר "בישולה" האלמותי), שעדיין משמחת כל שולחן שהיא מגיעה אליו: מעין רולדה של בצק עלים, במקרה זה במילוי של פטריות. סוגרים יפה בצורת צמה ושולחים לתנור (או למקפיא, אם אין פסח על הראש בעוד שבועיים וקצת).
שניצל וינאי
מבצק העלים עוברים לחבילת פירורי הלחם שנשארה במזווה - ואותה מנצלים להכנת שניצלים, אבל לא רגילים אלא מבשר בקר, וליתר דיוק שייטל (או כף, כמו בסרטון). ההכנה היא ממש כמו של שניצל חזה עוף, רק שכאן מומלץ שהנתחים לא יהיו דקים מדי, כדי לשמור על ביס עם בשר. לא לשכוח להניח על רשת מיד עם היציאה מהשמן החם.
סלט חם-קר של פסטה וירקות
הבאה ברשימת חיסול החמץ שלנו היא הפסטה, ובה נשתמש להכנת תוספת חמה שהיא גם סלט. מה יש לנו שם? זוקיני, חצילים, פטריות ועגבניות שנכנסים לתנור עם רוטב צ'ילי מתוק, שום ובלסמי, וגם עגבניות שרי טריות ובזיליקום, וקצת זיתים שייתנו את הטאץ' שלהם. איזה יופי של מנה, הלוואי שנספיק להכין אותה שוב עוד לפני פסח.
עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות
לסיום נפנה למאגרי הקמח שלנו, ונצמצם גם אותם לקראת פסח. התוצאה של הצמצום הזה תהיה עוגיות מושלגות כמו שאנחנו אוהבים, אבל דווקא לא שוקולדיות אלא כאלה בטעמי מייפל ושקדים, שילוו נהדר את הקפה או התה של אחרי הארוחה וישאירו טעם מתוק בתקווה לימים טובים יותר.
שבת שלום.