סלמון אום פפיוט
בשביל המנה הזאת תצטרכו פילה סלמון, ניירות אפייה, שפריץ יין, לימון וקוביית חמאה. את כל השאר התנור עושה, ועושה מדהים. אחת המנות עם הפער הכי עצום בין השקעה לתמורה שאנחנו מכירים. לטובת התמורה, כמובן.
תפוחי אדמה מעוכים
יש כמה דרכים להכין תפוחי אדמה מעוכים (או דרוסים, תלוי איך אתם אוהבים לקרוא לאופן שבו אתם מתעללים בהם), והפשוטה ביותר היא מעולה, ובדרך כלל מספקת אותנו (בישול קצר, בוקס, שמן זית ומלח, תנור). בארוחת השבת שלנו הפעם אנחנו מקשטים את התבנית בעוד כמה מרכיבים, שהופכים את התפודים למנה ברמת מסעדת שף, ונשבעים שאנחנו לא מגזימים.
מה יש לנו שם? לאבנה, שום, קצת עשבים, זעתר, גבינה בולגרית ופלפל חריף. אתם כבר מצליחים לדמיין את זה? וביחד עם הדג? הלוואי עלינו כל שבת אוכל כזה, אנחנו אומרים לכם.
קינוח פאי לימון
אחרי שתי מנות כל כך קלות להכנה, הרגשנו שמותר לנו להיסחף טיפה עם הקינוח. בכל זאת, עבדתם כל כך מעט על הארוחה הזאת, אנחנו לא רוצים שתרגישו לא נעים. לא מדובר פה בקינוח מפרך, חס ושלום, קרן אגם שלנו לא הייתה נותנת לזה לקרות, אבל וואללה, יש פה שכבות. מילה שלנו: זה ישתלם לכם בענק.
שבת שלום!