פילה מוסר ואפונה ירוקה
מה לעשות שמזג האוויר הנוכחי מקשה עלינו לחשוב על מנות בשריות באווירה חורפית, והבשר שעולה בדמיוננו כשאנחנו מפנטזים על נעיצת מזלג בצלחת הוא בשר לבן של דג. מוסר הוא אחד הדגים הכי טעימים שיש, והמתכון הזה של אידי ישראלוביץ' טעים ומרענן בטירוף, וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים על השולחן שלנו.
>> למתכון: פילה מוסר אפונה ירוקה
פסטה קיצית עם זוקיני ויין לבן
את הפסטה הזאת מתקתקים בעשר דקות, וזה אפילו לא החלק הכי טוב לגביה. בזמן שהפסטה מתבשלת בסיר, מקפיצים במחבת עגבניות, שום, זוקיני ו... קליפת לימון! לכל זה מוסיפים יין לבן ומקבלים פסטה שכל כולה קיץ. אנחנו גם מוסיפים לה פרמזן אחרי שהיא מוכנה, זרקנו רעיון?
>> למתכון: פסטה קיצית עם זוקיני ויין לבן
סלט עגבניות וגבינת חלומי צרובה
זה כמעט לא משנה מה תעשו - אם הנחתם שולחן שיש גבינת חלומי צרובה טוב טוב עם פסי חריכה מהמחבת – ניצחתם את הארוחה. אנחנו לא מכירים הרבה שיכולים לעמוד בפניה, ובצדק. מלבד לחלומי יש כאן עגבניות צלויות, עגבניות טריות, רוטב קרמי וטוויסט פיקנטי חמוד שיקפיץ הכל.
>> למתכון: סלט עגבניות וגבינת חלומי צרובה
סלט ברוקולי טרי וקשיו
תקשיבו ותקשיבו לנו טוב, אם מאיזושהי סיבה נמנעתם עד היום מאכילת ברוקולי טרי, כלומר לא מבושל או מאודה, אתם לא מבינים מה אתם מפספסים. את הפטנט של טבולה כרובית כבר גילינו והתאהבנו, ועכשיו זאת העת לאמץ לחייכם את הסלט הטרי, הבריא והטעים הזה.
>> למתכון: סלט ברוקולי טרי וקשיו
סלט קישואים ביוגורטחינה
בכל הזדמנות אחרת היינו אומרים לכם שהסלט הזה הוא ארוחת ערב קלילה בפני עצמו, אבל מדובר פה בארוחת שבת ואנחנו בעד להשקיע ולפנק. יש פה גם יוגורט וגם טחינה, שזה אחד השילובים הכי מענגים שיש, ביצה קשה, קישואים חמים, בקיצור – חגיגה שלמה. ועוד שנייה נסדר אתכם גם עם פחמימה שתספוג את כל היופי הזה.
>> למתכון: סלט קישואים ביוגורטחינה
פרעצל משפחתי ענק
כמו שהבטחנו, הנה משהו שיספוג את כל הרטבים המהממים של שלושת סלטי העל שהצענו לכם פה. מדובר בפרעצל מפלצתי עם זעתר ושומשום, שבוצעים ממש כמו חלה וטובלים. ותראו כמה הוא יפה, מי יעמוד בפניו?
עוגת תפוחים כפרית
יש לנו חולשה לעוגות כפריות. עם כל הכבוד לזילופים, מוסים, שכבות, קצפות ושוקולדים, מדי פעם פשוט בא לנו עוגה בחושה. לעוגה הזאת יש מניפות תפוחי עץ מרשימות מלמעלה, מרקם לח ורך וקראנץ' כיפי של שקדים קלויים.