צלי בקר וארטישוק ירושלמי
לפני שאתם מתעצבנים עלינו שנתנו מתכון עם ארטישוק ירושלמי, חשוב לציין 2 דברים: 1. אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי קפוא 2. אפשר להחליף את הארטישוק הירושלמי בתפוחי אדמה. מרגיע, נכון? מה שאתם לא עושים - אל תוותרו על התבשיל המעולה הזה. שווה כל רגע של בישול איטי על הגז (רק לא לשכוח להציץ מדי פעם לסיר ולוודא שלא חסרים נוזלים).
>> למתכון: צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי
קציצות פרסה
הרבה פעמים קציצות פרסה מקוטלגות כמעדן ששמור לארוחות חג, אבל אם תשאלו אותנו - ניקח כל הזדמנות שיש כדי לאכול אותן. המתכון של רותם ליברזון הוא גרסה צמחונית ונטולת גלוטן ואנחנו ממש לא מתכוונים לחכות עד פסח איתן. אפשר לטפטף עליהן קצת מיץ לימון, לא חייבים, הטעם משגע בכל אופן.
>> למתכון: קציצות פרסה צמחוניות
תבשיל אורז, עדשים וירקות
אין כמו סיר שיודעים שכל מה שיש בתוכו בריא, מזין וטוב לגוף ולנפש: אורז (יכולים לבחור איזה סוג שהכי אוהבים אצלכם בבית), עדשים אדומות וקצת ירקות כתומים לצבע ולבריאות: דלורית וגזר חתוכים לקוביות, אליהם מצטרפים כורכום, מעט כמון, פפריקה, שום כתוש וזרעי חרדל. אומנם יש כאן שני סירים נפרדים - אחד של העדשים והירקות ואחד של האורז מתובל, אבל ברגע ששניהם מוכנים - מערבבים אותם יחד ללא חשש. עשבי תיבול טריים קצוצים מעל תמיד יבואו טוב.
>> למתכון: תבשיל אורז, עדשים אדומות וירקות כתומים
שיש וניל מייפל
עוגה בחושה לשבת שמתיישרת מעצמה? חובה כמובן, אז לשבת הזאת הלכנו על עוגת מייפל מעודנת וקלה של קרן אגם, שאפילו מי שלא מגדיר את עצמו בהכרח כחובב מייפל - יתאהב בה.