כרובית
אחד מספרי הבישול שאנחנו חוזרים אליו שוב ושוב הוא ספר הכרובית של עז תלם, ואחרי שתכינו את הסטייק הזה תבינו בדיוק למה. צורבים במחבת טוב טוב, מגישים על סלסה רעננה וכיפית ומיד משדרגים כל ארוחת ערב עם תוספת מעולה.
>> למתכון: סטייק כרובית עם סלסה ירוקה
תבשיל בשר ושעועית
הסיר הזה כל כך כל כך יפה ומגרה, ועולים ממנו כאלו ניחוחות משכרים של חורף ובית, שמיד כשתסיימו אותו כבר תחשבו מתי שוב אתם הולכים להכין כזה. מה יש בפנים שהופך אותו לסיר מנצח לארוחת שישי? קוביות של בשר רך שאפילו לא דורש סכין (כתף או שריר, להעדפתכם), שעועית ירוקה טרייה שהוכנסה לסיר רק בשעה האחרונה ולא התרככה יתר על המידה ומלא מלא טעמים טובים בזכות בצל מטוגן, פפריקה ועגבניות.
>> למתכון: פסוליה - תבשיל בשר ושעועית
אורז
אנחנו הולכים לנפץ לכם כמה אשליות על אורז, מוכנים? הרבה הרבה יותר קשה להרוס אורז בתנור מאשר אורז שמבשלים בסיר. גם בזכות פיזור אחיד יותר של החום, גם כי פחות מתפתים להציץ לסיר, אבל יותר חשוב מאלה: הוא יוצא פחות גושי ופחות דביק, הקרקעית של הסיר לא נשרפת כמו שלפעמים קורה בכיריים, האורז אחיד יותר והכי נחמד: הוא גם אוורירי יותר. מה שנקרא - לדחוף לתנור ולהוציא בזמן בלי התעסקויות מיותרות ובלי בזבוז זמן.
>> למתכון: השיטה הכי בטוחה להכין אורז
עוגת שמרים
ואם כבר לגלות לכם את אמריקה עם אורז בתנור, נגלה לכם טריק נוסף שלנו: הרבה פעמים בחיפושנו אחר קינוח פרווה, אנחנו פשוט מאוד הולכים על קינוחים טבעוניים פגזיים. כך השבוע בחרנו בעוגת שמרים של עדיקוש שכולה עסיסיות, שאפשר להתבלבל ולחשוב שיש כאן חמאה.