סופריטו עוף
כבר זמן מה שאנחנו מתכננים להכין את הסופריטו הזה לארוחת שבת. ולמה דווקא אותו? כי מדובר במתכון נהדר (חלאבי במקור למי שמתעניין) שבו נתחי עוף ותפוחי אדמה מיטגנים להם ביחד במחבת, ואז נכנסים ביחד לתנור. אז נכון, אמרנו טיגון - אמרנו שמן, ובמתכון הזה יש ממנו בנדיבות, אבל אם כבר שמן אז ככה: מעניק מעטה קריספי להכל, אבל גם עוטף ומאפשר המשך בישול בלי הרבה נוזלים. העוף יוצא מושלם, ותפוחי האדמה? וואו. פשוט וואו.
סלט סלק
מנה כריזמטית כמו סופריטו צריכה ליווי שהוא מצד אחד קליל ולא גונב פוקוס, אבל מצד שני עם מספיק נוכחות. חלבון ופחמימה כבר יש לנו בעיקרית, אז השבוע נלך על שני סלטים שימלאו את התפקיד הזה בהצלחה. הראשון הוא סלט סלק סופר בריא, כזה שנותן נגיעת צבע משמחת לשולחן, והוא טעים ופשוט: מיץ לימון, כוסברה ונענע. מושלם.
סלט גזר
איך אומרים? מתחילים הכי חזק ולאט לאט מגבירים. אז מי שילווה את סלט הסלק הסגול והמהמם שלנו יהיה סלט גזר כתום, חגיגי ויפה לא פחות. עם שום וג'ינג'ר שנותנים לו טאץ' נועז ואפילו מעט חרפרף, אבל גם עם אגוזי מלך קלויים (ואפשר אפילו מסוכרים) שנותנים לו קראנץ' מתקתק ומעודן. אין לכם כוח לטרחה הכרוכה בקיצוץ גזר? במיוחד בשבילכם, עצלנים יקרים, את הסלט הזה חותכים בשיטת פטנט סופר קלה.
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס ללא גלוטן
עוגיות חמאת בוטנים טעימות בשיגעון, מתוקות-מלוחות וללא גלוטן. הן סופר קלות להכנה, אבל איכשהו יש להן ניחוח מתוחכם וחגיגי יותר מסתם שוקולד צ'יפס רגילות.