עוף שלם בתנור
שנים נרתענו מלהכין עוף שלם בתנור - כי עוף שלם נראה כמו תרנגולת, ומי רוצה לדעת שארוחת הערב שלו הייתה פעם תרנגולת - עד שפעם אחת ניסינו, והבנו שמדובר בליגה אחרת לגמרי של עוף בתנור. כשמכינים פולקעס, ירכיים או כרעיים, התיבול הוא זה שקובע עד כמה המנה תהיה מוצלחת. בעוף שלם לא צריך שום תיבול - הוא יוצא כל כך עסיסי וטעים אפילו ככה סתם, בלי שמשקיעים בו חצי שנייה, שזה פשוט לא ייאמן.
אבל עכשיו (כלומר תכף) שבת, אנחנו לא רוצים להכין עוף בלי שום תיבול לשבת, לכן בדעתנו להיצמד (בפעם המי יודע כמה) למתכון הזה, שהוא הטוב ביותר שאנחנו מכירים לעוף בתנור, עם קצת ירקות שורש, קצת עשבים וקצת לימון. נו ביגי. עשו טובה, תנסו גם.
תפוחי אדמה בתנור
לצד העוף בתנור הטוב ביותר אין אלא להגיש את תפוחי האדמה הטובים ביותר, וזה בדיוק מה שאנחנו מתכוונים לעשות. חרדל, שמן זית, שום ולימון - זה כל ההבדל בין תפוחי אדמה טעימים לתפוחי אדמה מעלפים. ושימו לב איך הטעמים מתכתבים עם אלה של העוף. קלאסיקה.
המתכון הכי טוב לתפוחי אדמה בתנור
סלט פאטוש
ושוב, מכיוון ששבת לא נעים לנו סתם לחתוך כמה ירקות ולתבל בשמן זית ומלח (נכון שזה הכי טעים? ירקות טריים עם שמן זית ומלח?), לכן אנחנו פונים למתכון הזה, לסלט פאטוש, שהוא לא מאוד רחוק מאותם ירקות פשוטים שאנחנו אוהבים, אבל עם כמה טאצ'ים קטנים שהופכים אותו ראוי לארוחת שבת. פיתה קלויה, סומאק, כאלה.
טראפלס שוקולד פרווה
טראפלס הם מהקינוחים שמכינים הכי בקלות ומשאירים הכי הרבה רושם. בדיוק מה שאנחנו צריכים בשביל לחתום את ארוחת ה"ישר ולעניין" שלנו. הטראפלס הספציפיים האלה גם אינם חלביים, כך שבכלל לא צריך לדאוג מכלום. רק לזלול ולזלול.