עוף
תראו מה זה, לא כל יום שישי חייב לכלול כרעיים, שוקיים או עוף שלם, הלהיטים הקלאסיים של כל שולחן שבת שמכבד את עצמו. השבוע אנחנו עושים לכם ולעצמנו הנחה, בגלל שעייפנו מפורים על שלל תחפושותיו ומסיבותיו ועפים על המתכון המעולה הזה של רותם ליברזון, שנותן לפרגית לזרוח בשיא תפארתה.
>> למתכון: פרגיות במרינדה הכי טעימה בעולם
מעקודה
שוב נמשיך בקו הפשוט של ארוחת הערב שלנו, עם מעקודה-לייט. למה לייט? כי היא מכילה בסך הכל 5 מרכיבים, בניגוד למתכונים יותר מסורתיים למעקודה - ועדיין - מדובר ביופי של פשטידה, מנת תפוחי אדמה שיש בה גם חלבון (בכל זאת, 5 ביצים) שכיף לשים על שולחן שישי, כשאת הגרסה המלאה עם שאר הירקות נשמור בינתיים לפסח המתקרב.
אורז
שישי בלי אורז זה כמו קיץ בלי ים. הרגל מתוק שקשה לוותר עליו, אבל החלטנו הרי שבסופ"ש הזה לא עובדים קשה מדי, אז נלך על מוקפץ עם בשר טחון בניחוחות אסייתיים שקל מאוד להכין ועוד יותר קל לזלול.
>> למתכון: אורז מוקפץ עם בשר טחון
סלט
ובזירת המנה המרעננת והטרייה של הערב, עוד מתכון של רותם ליברזון. סלט פאטוש עם מראה מעורר תיאבון וירקות קראנצ'יים טריים.
>> למתכון: סלט פאטוש מושלם בכלום עבודה
רוזלך
כששומעים רוזלך חושבים מיד על בצק שמרים, שאיתו הרי מכינים רוזלך במקור, אבל תסמכו על קרן אגם כשהיא אומרת לכם לזרום איתה. בכל אופן, נכון שאלה עוגיות מסוג, אבל צורת ההכנה שלהן ממש מזכירה רוזלך, ומכאן השם שלהן ומה שהכי חשוב שתדעו זה שהן טעימות בטירוף. להכנת גרסת פרווה ממירים את החמאה בבצק במרגרינה בטעם חמאה ואת השמנת החמוצה בשליש כוס מיץ תפוזים. וכמובן שאת ממרח השוקולד ניתן להמיר בריבה או כל ממרח אחר שאוהבים.
>> למתכון: רוזלך שוקולד מבצק פריך