מרק עדשים
גשם קל שבקלים מספק לנו תירוץ להעמיד מיד סיר מרק עדשים, אז על אחת כמה וכמה כשבאפליקציות מזג האוויר מופיעים ציורי עננים גשומים בכמה ימים רצופים. הגרסה של עז תלם גדושה בעשבי תיבול, כרישה, סלרי ומיץ לימון, היא מזינה מאוד ובעיקר טעימה ובאה בול לערבים הקרים.
למתכון: מרק עדשים עם בהרט ולימון
פאי בשר
זה לא פאי רועים קלאסי, אלא גרסה של עז תלם (כן, שוב) שמתאימה כמו כפפה לסוף השבוע החורפי שבדרך. במקום בשר טחון משתמשים בקוביות של אונטריב (אפשר גם צלעות/צוואר) שהופכות לנימוחות ומתפרקות אחרי בישול ארוך. מעל הבשר העשיר יש גם פירה וזאת ללא ספק אחת התבניות היפות והטעימות שתכינו החורף הזה.
אורז עננים
את אורז העננים של אליטה אופק הכרנו לפני כמעט שנה בזכות ספר המתכונים הפאן אסייתיים שלה ומאז היחסים רק מתחזקים. זאת תוספת מושלמת לארוחה הזאת גם כי אנחנו אוהבים להכניס קצת אורז למרק לפעמים וגם בזכות שילוב אהוב עלינו אפילו יותר, שזה אורז עם סלט ירקות, אבל בעיקר מיץ של סלט ירקות. כמה שזה פשוט - ככה זה טעים - בטח כשמדובר בסלט פיקנטי עם קיק חמצמץ. אם אפשר לאכול סלט פפאיה תאילנדי עם סטיקי רייס, בוודאי שאפשר לאכול משוויה עם אורז עננים.
משוויה
סלט מעולה וצבעוני, ואם בא לכם אותו חריף באמת - אנחנו ממליצים לטעום את הפלפלים החריפים ואז להחליט אם להוסיף עוד, כי בכל זאת בחורף הפלפלים קצת פחות חריפים.
סינמון רולס
מבטיחים שתתמסטלו מהריח שיופץ במטבח כשתכינו את היפים האלה. בגלל שמדובר במתכון פרווה אין כאן את הגלייז השמנתי שלרוב מאפיין סינבון, אלא סירופ מתוק וקצת סוכר שאחרי האפייה מעניק ציפוי כיפי לא פחות.