ניוקי ענק עם עגבניות שרי בתנור
המנה הזאת מצריכה קצת הכנה מוקדמת, אבל בואו, אם אתם הייתם כאלה ניוקי מפוארים ויפים כנראה הייתם מצריכים לא קצת הכנה מוקדמת אלא הרבה. מדובר בסך הכל בצלייה של תפוחי אדמה שלמים על מצע של מלח גס, כדי שיהיו רכים רכים ויבשים יבשים, כמו שניוקי אוהב (גם פירה, אגב, וזאת אחת הסיבות שפירה במסעדות טעים יותר מאשר בבית). אחר כך מעבירים את בשר התפודים לקערה ומערבבים עם קמח, חלמונים ופרמזן וזהו - הניוקי חצי מוכנים. עכשיו רק נשאר לתת להם בישול קטן ואז צלייה בתנור, עם עגבניות שרי ורוטב טעים. לגמרי מנה של מסעדה.
ניוקי ענק עם עגבניות שרי בתנור
סינייה בורי, בורגול וטחינה לבנה
מתכון של אבי ביטון שהוא גם עיקרית וגם תוספת ואפילו ירקות תמצאו שם. ומה שהכי מרשים אותנו במתכון הזה, כמו הרבה מתכונים של אבי ביטון, הוא שההכנה ממש ממש פשוטה, הרבה יותר ממה שהיה אפשר לדמיין כשרואים את המנה המוכנה. בגדול, העבודה שלכם פה מתמצה בערבוב מסוים והכנסה לתנור. כמה אנחנו אוהבים מתכונים כאלה.
סינייה בורי, בורגול וטחינה לבנה
ירקות בתנור הכי טעימים שיש
איזו תבנית יפהפייה התבנית הזו, עם עושר הירקות שבה. מה שלא רואים זה את הרוטב, שמבוסס על שמן זית, שום ועגבניות ומאחד את כל הירקות בטעמים מעודנים נהדרים, ומה שעוד לא רואים זה שכל הירקות האלה נצלו ביחד, כי העניין של כל ירק בנפרד הוא ממש לא בשבילנו, בטח לא בימים האלה (מה השיטה? תיכנסו ותראו).
עם תוספת של גבינה או ביצה התבנית הזו הופכת לארוחה שלמה. הפעם אנחנו משאירים אותה כמו שהיא, כי אנחנו ממש לא בטוחים שיהיה לנו מספיק מקום בבטן - אבל תזכרו את זה להמשך החיים.
מילקי ביתי
יש שתי דרכים להכין מעדן דמוי מילקי בבית: אחת היא מורכבת יותר, וכוללת הכנה של קרם פטיסייר על הכיריים, כולל השוואת טמפרטורות וכל הג'אז הזה. המילקי הזה יוצא כבד יחסית וטעים מאוד מאוד, אבל בדרך כלל אנחנו מעדיפים ללכת על הגרסה השנייה והפשוטה יותר, שמבוססת על חלב וקורנפלור (ושוקולד, ברור), בלי שום בלגן. הקושי היחיד הוא לתת לו את השעתיים שלו במקרר.
שבת שלום.