סלמון
מנה כל כך אלגנטית ויפה, אי אפשר ליפול איתה. ויש גם כמה שינויים אפשריים: רוצים אותה פרווה? תוותרו על היוגורט או שתמירו אותו בטחינה או יוגורט טבעוני. כמו כן, שימו לב שהמתכון הוא למנה אחת, אז אתם יכולים להגדיל כמויות בהתאם לאורחים, וגם לחלק את הדג מראש לחתיכות יותר קטנות כדי שאף אחד לא יתמלא.
למתכון: סלמון צלוי עם עדשים שחורות
אורז
טוב, אין שולחן חג בלי אורז מיוחד (גם לבן אחלה, אין אפליות), ולשבוע הזה הלכנו על מתכון עם האורז האהוב עלינו - אורז בסמטי. מוסיפים לו בצלים סגולים צלויים, אפונה עדינה, עלי נענע ויוצאת מנת אורז הורסת, צבעונית, מהממת ובעיקר טעימה לאללה.
למתכון: אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע
אסאדו
במנה הזאת את רוב העבודה יעשו הקצב שלכם והתנור, אבל גם לכם יש כאן תפקיד חשוב: אתם בעיקר צריכים לבשל את קוביות הבשר (אם יש לכם סיר לחץ זה יילך יותר קל, אבל גם אם אין לכם זה בסדר), לטגן בצל ואז לשלוח את כל היופי הזה לשעה וחצי-שעתיים בתנור. אם האסאדו שומני לכם מדי - אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף (מס' 5). במקרה כזה מבשלים את הנתח בשלמותו, ורק לאחר מכן פורסים אותו.
סלט
בתפקיד המנה המרעננת, הירוקה והפריכה של הערב: סלט שומר, רוקט, אנדיב וגרגרי רימון בוויניגרט כיפי שיעטוף את כל השפע. אפשר גם להחליף בחסה אחרת, אבל הסלט יהיה טיפ טיפה פחות חגיגי. לבחירתכם.
למתכון: סלט שומר, רוקט ורימונים
עוגת לימון וקרמל
קינוחים טבעוניים הם פרווה בילט אין, והפעם בחרנו בשילוב טעמים לא שגרתי, אבל מה זה מוצלח: קרמל ולימון. הבצק עשיר וטעים ומרגיש כאילו הוא עתיר חמאה, המילוי עשיר וטעים והלוק שלו מיליון דולר. אפשר לקשט בלימונים פרוסים, אבל לא חובה.