קובה סלק
אלוהים שיעזור לנו כמה שאנחנו אוהבים קובה סלק. מדובר במרק, אבל גם בסוג של קציצות ברוטב, מדובר במנת חלבון, אבל גם בירק וגם בפחמימה, במנה ראשונה - אבל כזאת שמרפדת את הבטן יפה יפה, והופכת אותנו מהטיפוסים הנרגנים שאנחנו לחתיכות רכרוכיות של חמאה שהושארה בחוץ. במתכון הזה אנחנו לא רק מלמדים אתכם להכין קובה סלק ("מלמדים" עלק. אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת) - אנחנו גם נותנים לכם את כל הכללים החיוניים להצלחה של המנה, מתערובת הסולת, דרך המלית ועד אחרון הסלקים. בקיצור, חובה חובה חובה.
תבשיל בשר וערמונים
שבת יפה היא לא סיבה לפרוש ממנהג הקדירות שאימצנו בשבועות האחרונים, בטח לא כשמדובר בקדירה טובה כמו זאת, של שי-לי ליפא. הכל מאוד בסיסי במנה הזו - נתח שריר או כתף, יין אדום, קצת עגבניות ותיבול - אבל הזמן הארוך על האש יחד עם תוספת הערמונים הופכים אותה למנת מנחמת ונהדרת, שכיף לפגוש על שולחן השבת.
אורז צהוב עם אטריות
האורז הזה נבדל מהסיר הרגיל שאנחנו מכינים כמעט בכל שבוע בשני דברים: כורכום ואטריות דקות למרק. שני שינויים זעירים לכאורה, שמצליחים להפוך את הסיר הקבוע למשהו אחר, מיוחד וטעים יותר. יש בתים שהפכו את האורז הזה לאורז הקבוע שלהם, ואנחנו שוקלים להצטרף.
>> למתכון: אורז צהוב עם אטריות
כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה
אוהבים כרובית בארוחת השבת שלכם? אוהבים. אוהבים מטבוחה בארוחה? ברור שאוהבים. אז למה לא לשלב את שתי האהבות האלה - ולהגיש כרובית מטוגנת על מצע של מטבוחה ביתית טרייה ומעולה? אנחנו לא רואים שום סיבה לא לעשות את זה.
>> למתכון: כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד
הקינוח הפרווה השבועי שלנו הוא סוג של עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל כאלה שהן מיוחדות מכל הכיוונים. אין בהן בכלל קמח (הן מבוססות על חמאת בוטנים), יש בהן שני צבעים ועוד שני סוגים של פצפוצי שוקולד - שחורים ולבנים. בקיצור, דרך מגניבה לסיים ארוחה, בשבת ובכלל.
>> למתכון: עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד