בורקס בשר

 המתכון שלימד אותנו שאפילו בורקס, שנחשב מהמנות הקלות ביותר להכנה בבית, יכול להיות פשוט עוד יותר. יש פה בצק עלים, יש מלית של בשר, ומה שאין זה קיפול של מאפים אישיים, אחד אחד. כשהכל פרוס ביחד בתבנית זה לא פחות טעים. 

בורקס בשר

קציצות ופתיתים משודרגים (תמונת AVI: עדי רם, אהרוני מבשל לחברים)
תמונת AVI: עדי רם, אהרוני מבשל לחברים

קציצות עוף וכרובית של אהרוני

הכרובית כאן היא לא חלק מהרוטב אלא ממש מהקציצות עצמן, ויחד איתה עלי מרווה, קצת מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת. האלמנט הלימוני חוזר גם ברוטב, והתוצאה כל כך טעימה ומיוחדת שמדי שנה עם שובן של הכרוביות היפות לשווקים אנחנו קופצים עליהן במיוחד בשביל הקציצות של אהרוני. 

קציצות עוף וכרובית של אהרוני

אורז מלא - הכנת האורז המקסיקני (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
אורז מלא - הכנת האורז המקסיקני | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

 אורז מקסיקני עם כוסברה וליים 

אל תיבהלו מהשיוך האתני - בפועל מדובר באורז מלא פשוט (אנחנו הכנו עם בסמטי אבל אפשר גם עם סוגים אחרים), שמתובל בליים (או לימון), כוסברה וצ'ילי יבש. לא יכולים לחשוב על חבר טוב יותר לקציצות העוף והכרובית הלימוניות. 

אורז מקסיקני עם כוסברה וליים

סלט שורשים (צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג)
סלט שורשים | צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

סלט שורשים

עוד מתכון של רון יוחננוב - שני באותה ארוחת שבת - והפעם סלט של סלק טרי (איך אנחנו אוהבים סלק טרי!) וקולרבי, שיש בו גם קוביות תפוח עץ, נענע, פטרוזיליה ושקדים פרוסים, וכל זה עטוף בוויניגרט תפוזים.

סלט שורשים

רוגלך קינמון ענקיים (צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako)
רוגלך קינמון ענקיים | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako

רוגלך קינמון ענקיים

בדרך כלל אנחנו מכינים את הקינוח הזה יותר עמוק לתוך החורף, כשכבר קר מאוד והגשם מכה בחלונות. מה לעשות שהשנה כל הסצנה הזאת מתמהמהת, ואנחנו עם כאלה רוגלך לא מוכנים לחכות. 

רוגלך קינמון ענקיים

שבת שלום.