בורקס בשר
המתכון שלימד אותנו שאפילו בורקס, שנחשב מהמנות הקלות ביותר להכנה בבית, יכול להיות פשוט עוד יותר. יש פה בצק עלים, יש מלית של בשר, ומה שאין זה קיפול של מאפים אישיים, אחד אחד. כשהכל פרוס ביחד בתבנית זה לא פחות טעים.
קציצות עוף וכרובית של אהרוני
הכרובית כאן היא לא חלק מהרוטב אלא ממש מהקציצות עצמן, ויחד איתה עלי מרווה, קצת מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת. האלמנט הלימוני חוזר גם ברוטב, והתוצאה כל כך טעימה ומיוחדת שמדי שנה עם שובן של הכרוביות היפות לשווקים אנחנו קופצים עליהן במיוחד בשביל הקציצות של אהרוני.
אורז מקסיקני עם כוסברה וליים
אל תיבהלו מהשיוך האתני - בפועל מדובר באורז מלא פשוט (אנחנו הכנו עם בסמטי אבל אפשר גם עם סוגים אחרים), שמתובל בליים (או לימון), כוסברה וצ'ילי יבש. לא יכולים לחשוב על חבר טוב יותר לקציצות העוף והכרובית הלימוניות.
סלט שורשים
עוד מתכון של רון יוחננוב - שני באותה ארוחת שבת - והפעם סלט של סלק טרי (איך אנחנו אוהבים סלק טרי!) וקולרבי, שיש בו גם קוביות תפוח עץ, נענע, פטרוזיליה ושקדים פרוסים, וכל זה עטוף בוויניגרט תפוזים.
רוגלך קינמון ענקיים
בדרך כלל אנחנו מכינים את הקינוח הזה יותר עמוק לתוך החורף, כשכבר קר מאוד והגשם מכה בחלונות. מה לעשות שהשנה כל הסצנה הזאת מתמהמהת, ואנחנו עם כאלה רוגלך לא מוכנים לחכות.
שבת שלום.