זוכרים שסיפרנו לכם ממש לא מזמן על המרכיב שלא ידעתם אפילו שאתם אוכלים ומשדרג לכם פלאים לא מעט סלטים ופסטות? אז הנה ההזדמנות שלכם לתרגל שימוש באנשובי, בסלט העשיר הזה של ארז קומרובסקי. לא תצטערו.
בלא מעט בתים אין ארוחת סוף שבוע בלי מנת דגים חריפים כלשהם או חריימה. אז למקרה שבא לכם לגוון השבוע, יש לנו בשבילכם מתכון נפלא של השף עומר מילר: פרוסות אמנון ברוטב עגבניות חריף עם גרגרי חומוס. אם אתם לא יכולים להתאפק, תכינו את החלה ליד.
את האורז השבוע נעשה עם טוויסט בריא ונשתמש באורז מלא, ומה שהכי נחמד בו זה שהוא מגיע כבר מתובל - עם רוטב עגבניות שומי ועם אפונה. האורז יוצא רך ולדעתנו הוא תוספת מעולה גם לדג למעלה וגם לקציצות פה למטה.
>> למתכון: אורז מלא עם עגבניות ואפונה
שימו לב שבשביל להצליח למצות את המיטב מהקציצות האלה יש להשתמש במעבד מזון, זה מה שמעניק להן את המרקם הנימוח והחלק, וזה גם בדיוק מה שיגרום לכל הילדים בשולחן להתאהב בהן - אין חלקיקי עלים או בצל מבצבצים או חתיכות בשר שמעוררות אצל ילדים חשד - הן חלקות חלקות. מהיום שהכנו אותן, הן הפכו לבנות משפחה, אז כדאי שתכינו להן מקום בארסנל הקבוע שלכם.
>> למתכון: הקציצות המטוגנות הכי טעימות שיש
זה הזמן לסיים את צנצנות הדבש שעומדות לכם עם טבעת דבש דביקה וחצי קרושה בארון מראש השנה. על הרימונים דווקא תרגישו חופשי לוותר (אלא אם כן אתם מסתירים מצבור סודי של רימונים שבדרך נס עדיין טובים). בכל מקרה, הנה לכם קינוח שוקולדי סופר עסיסי וטעים לארוחת שבת מוצלחת.
>> למתכון: עוגת שוקולד ודבש פרווה