שוקיים ותפוחי אדמה

מנה עיקרית שלוקחת את החלק הכי אהוב בעוף: השוקיים (או פולקע אם אתם חייבים) ואת אחד הזנים הכי אהובים של תפוחי אדמה: תפודים קטנים, ועושה מהם פשוט מעדן. את הטריאקי מכינים לבד בקלות עם סויה, מירין, מעט סוכר חום, ג'ינג'ר, שום ושאלוטים. באמת שלא צריך שום דבר יותר ממנת עוף טובה. 

>> למתכון: שוקיים ותפוחי אדמה בטריאקי ביתי

פסטה חורפית

לא נשקר, לפעמים כל מה שמתחשק לנו לאכול, בטח במזג אויר קריר, זה רצועות ונתחים של בשר מפורק, וכמעט לא משנה באיזו קונסטלציה. החשק התגבר השבוע כשנתקענו בגשם, ונזכרנו במנה הנהדרת הזאת של עומר מילר - ריגטוני עם שפונדרה. מה יותר טעים מפחמימה בצורת פסטה קצרה בתוספת בשר שנמס בפה ברוטב עשיר ועמוק שכל כולו זועק חורף? מתעקשים על פסטה אחרת? תשתמשו בכל סוג אחר שאוהבים, אבל הכי כיף עם ריגטוני. גג רדיאטורי. 

>> למתכון: פסטה עם שפונדרה בבישול ארוך

ריגטוני שפונדרה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ריגטוני שפונדרה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

שעועית בשומשום

בשביל המנה הזאת, לא צריך לטרוח ולקנות שעועית ירוקה טרייה ואז עוד לקטום את הראשים אחת-אחת, אפשר להשתמש בראש שקט בשקית שעועית קפואה ולחסוך עבודה. רק שימו לב להקפיד על בישול זריז שישמור לה על הצבע החי והיפה.

>> למתכון: שעועית ירוקה בשומשום

שעועית ירוקה בשומשום, טעימא (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני

סלט חסות

אין כמו הסלט הזה, בעיקר לצד מנה כמו פסטה עם בשר רך בבישול ארוך עם יין. חסות פריכות בוויניגרט מדויק שמקליל הכל ומספק רעננות נדרשת בכזאת ארוחה. יכולים כמובן לגוון בסוגי החסה/עלים לפי טעמכם האישי. 

>> למתכון: סלט חסה פשוט

סלט חסות פשוט (צילום: DUSAN ZIDAR, shutterstock)
סלט חסות פשוט | צילום: DUSAN ZIDAR, shutterstock

ביסקוטי

תמרים, חמוציות ואגוזי מלך הם ההמלצה לפי המקור המקורי של נטלי לוין, אבל אפשר כמובן לגוון ולהשתמש בכל סוג אגוזים שאתם אוהבים. עוגיות פריכות טעימות לאללה שאם לא זוללים בבת אחת יכולות להישמר עשרה ימים ואפילו שבועיים. 

>> למתכון: ביסקוטי תמרים, חמוציות ואגוזים

ביסקוטי עם תמרים, חמוציות ואגוזים (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
ביסקוטי עם תמרים, חמוציות ואגוזים | צילום: נטלי לוין, mako אוכל