דג מרוקאי
את הארוחה שלנו נפתח עם אחת המנות הכי פופולריות בארץ ואחד המתכונים הכי אהובים באתר - דג מרוקאי בגרסת ג'קי אזולאי. אנחנו הכנו את הדג הזה כבר כמה פעמים (ייתכן שחסנו על עצמנו קצת עם כמויות הפלפל החריף, וגם בשמן התקמצנו), וזכינו למבטי הערצה כאילו היינו מינימום הטבחים של מלך מרוקו.
חלה מתוקה גבוהה ומרשימה
אח, כל הרוטב הטוב הזה. האם ניתן לו לחמוק מבלי להיספג בלחם ביתי חמים ומתקתק? חס ושלום, דבר כזה לא יקרה במשמרת שלנו. מכל מתכוני החלות שאנחנו מנסים - ואנחנו מנסים הרבה - נכון לרגע זה המתכון הזה, של קרם אגם, הוא האהוב עלינו ביותר. מומלץ בחום.
>> מתכון: חלה מתוקה גבוהה ומרשימה
קציצות עוף ברוטב עגבניות
המתכון הזה הוא אחד הפשוטים ביותר לקציצות (אנחנו רק ראינו שלא צריך לטגן אותן לפני הבישול - וכבר הלב שלנו נטה לטובתן), והתוצאה שלו אינה קציצות שיזרקו אתכם לירח ובחזרה אלא בדיוק קציצות של בית, כמו שאדם רוצה על צלחתו בארוחה שמבשרת את סיום השבוע.
>> למתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות
אורז עם ירקות
לפני המתכון הזה, של יונית צוקרמן, לא העלינו על דעתנו את האפשרות לטחון ירקות ולבשל אותם עם אורז לבן. אבל אז ניסינו, ולתדהמתנו גילינו שהאורז הבסיסי מקבל באהבה יתרה את הטעמים של הגזר, הקישוא, הבצל והתפוד, שנותנים לו איכויות של לביבה כמעט, ושהילדים לא רק נהנים ממנו יותר - הם גם סופגים קצת ירקות על הדרך (באותו מתכון של צוקרמן יש גם קציצות נהדרות, אתם מוזמנים לנסות גם אותן בהזדמנות).
עוגת שוקולד פרווה
אחת מעוגות השוקולד הלא חלביות האהובות עלינו ביותר, שמצליחה להיות גם עשירה, גם עסיסית, גם פשוטה להכנה וגם יפהפייה אמיתית. לנו די בזה.
>> וכאן תוכלו לבדוק מתי נכנסת השבת
בתיאבון!