מאז שנהיה קר יותר, פיתחנו הרגל, במסגרתו אנחנו בודקים בכפייתיות את התחזית ומקווים לסוף שבוע גשום. הסיבה היא כמובן חיפוש תירוצים תמידי להכנת סיר חמין, אז כמו שאפשר להבין - כל איור של עננים וטיפות מסמן לנו שיש לנו הזדמנות למלא את הבית בניחוחות חמין. החמין הזה אהוב עלינו במיוחד בזכות הטעם המעולה, אבל גם בזכות הקלילות: בניגוד לחמין עם קטניות ובשר, כאן יש עוף ומקרוני שמאפשרים לסיים את הארוחה ללא צורך נואש במנוחה.
ליד חמין, שאחרי שעות בתנור מקבל צבע אחיד, אנחנו תמיד אוהבים להוסיף מנות עם קצת יותר גיוון על סקלת הצבעים. חותכים ירקות שאוהבים (היינו מוותרים על תפודים הפעם), מכינים להם מצע של מלח גס ופשוט נותנים להם להצלות בחום עד שהם זהובים ושחומים. אנחנו אוהבים לסחוט מעליהם לימון עם ההגשה, מוזמנים לנסות.
>> למתכון: אנטיפסטי צלוי במלח גס
העוף והמקרוני הנמסים בפה והירקות שמתרככים בתנור צריכים איזו קונטרה, ובדיוק בשביל זה (טוב, לא רק בשביל זה) קיים סלט קולסלאו, שהוא תוספת קלאסית למנה בשרית והכרוב והגזר מביאים פריכות קראנצ'ית כיפית שאתם רוצים בצלחת עם חמין. במתכון הספציפי הזה של עז תלם יש לכם גם כמה הצעות לשינויים וטוויסטים (אבל זה כבר תלוי אם אתם רוצים להשאיר את המנה פרווה או מוכנים להפוך אותה לחלבית), והכי חשוב – הטריק לסלט בלי שלולית מבאסת שנוזלת על כל הצלחת.
>> למתכון: סלט כרוב ומיונז עם טיפ מדליק
נובמבר נחשב בישראל לתחילת עונת התותים, וזו סיבה מספיק טובה לשלוף את האקלרים היפים האלה, שגם בלי חמאה או שמנת מספקים את כל מה שאתם צריכים מקינוח – פחזניות מאורכות, קרם פטיסייר, תותים וקצת שוקולד. אם לא תשקיעו בעצמכם בסוף שבוע הזה, מי ישקיע בכם?
>> למתכון: אקלר וניל במילוי תותים וציפוי שוקולד