מרק אפונה וקרוטונים
למי יש זמן להעמיד מרק אפונה? התשובה היא למי שמסיים את השנצ מספיק מוקדם, או לחלופין למי שיש לו סיר לחץ בבית. את ההשריה של השעתיים מראש זה לא יחסוך לכם (אגב, אפשר ומומלץ יותר משעתיים - בול על השנצ!), אבל הבישול יהפוך להרף עין. אם תשקיעו דקה וחצי בקרוטונים ביתיים הרושם בכלל יהיה עז.
קציצות עוף עם גרגירי חומוס
איך שמגיע החורף אנחנו נזכרים כמה אנחנו אוהבים חומוס - לא הממרח, הגרגירים - ומחפשים איך לשלב אותו בתוך התבשילים שלנו. אז הנה מתכון ותיק ונהדר שעושה את זה על הצד הטוב ביותר: סיר של קציצות עוף (עוד בתערובת: כוסברה ופטרוזיליה, כורכום ופלפל לבן), עם הרבה חומוס, סלרי ושום, וגם קצת לימון כבוש, אם אוהבים. יופי של דרך לקבל סוף שבוע חורפי.
אורז אדום
רצינו לצוות לקציצות אורז לבן נקי, אבל מה לעשות שפשוט לא הצלחנו להתאפק, ותוך שנייה האורז הלבן הנקי הפך לאורז אדום מתובל לעילא, עם עגבניות וקוביות של פלפל אדום. רוצים להביא אותו למקסימום? תדאגו לקערה קטנה של טחינה על השולחן.
סלט חסות פשוט
אחרי כל התבלינים האלה כבר חייבים לרענן את החך עם משהו ניטרלי, ולשם כך נבחר סלט החסה הזה, שהוא בסך הכל הרבה עלים ועליהם רוטב ויניגרט פשוט ומדויק. בדיוק מה שהיה חסר.
עוגת שוקולד קוקוס
ולקינוח: עוגה מקסימה של אפרת ליכטנשטט מהבלוג "אז מה את עושה כל היום", שחוגגת את השילוב של שוקולד וקוקוס - ומאפשרת גם לשומרי הכשרות לעשות את זה, עם הצעה לגרסה פרווה.
שבת שלום.