מרק עדשים וחזה עוף

למרות שמרק שעועית נקשר אצלנו כמעט אוטומטית לבשר, מרק עדשים - לפחות לפי התפיסה המיידית שלנו - אף פעם לא מגיע עם בשר או עוף, אלא רק עם ירקות (חרירה הוא בבחינת היוצא מהכלל שמעיד על הכלל). ענת אלישע מאתגרת את הקונספציה ומציעה מרק חם וטוב שיש בו חלבון על חלבון, גם עדשים וגם קוביות חזה עוף (וברור שיש גם ירקות, אנחנו לא חיות). אנחנו מתים על זה. 

מרק עדשים וחזה עוף

קציצות בשר אווריריות עם מרכיב סודי ומפתיע (צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?)
קציצות בשר אווריריות עם מרכיב סודי ומפתיע | צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

קציצות אווריריות עם תפוחי אדמה

סיר של בית, כמו שכל סיר של בית רוצה להיות, מתוך הספר "אז מה את עושה כל היום" של אפרת ליכטנשטט. יש פה קציצות חמודות עם כמות יחסית גדולה של פירורי לחם, כך שמחצי קילו תוכלו להאכיל גם שישה סועדים, ומסביבן קוביות תפוחי אדמה ורוטב כורכומי צהבהב ומפתה. כמו שכותבת אפרת בעצמה, אתם יכולים לצמצם בכמויות התבלינים, רק אל תוותרו על הכורכום. תיזהרו, יש לנו עיניים בגב.

קציצות אווריריות עם תפוחי אדמה

סלט ברוקולי טרי (צילום: ElenaFabbrili, Istock)
סלט ברוקולי טרי | צילום: ElenaFabbrili, Istock

סלט ברוקולי טרי וחמוציות

הסלט שגילה לנו שאם הברוקולי טרי אפשר ליהנות ממנו גם בלי בישול, בלי אידוי ואפילו בלי חליטה. מאז כבר זרמו הרבה סלטים עם ברוקולי טרי בירדן שלנו, אבל זה עדיין האהוב עלינו מכולם. יחד עם הרוטב המיונזי ועם החמוציות המיובשות - מדובר בסלט שהוא גאונות. 

סלט ברוקולי טרי וחמוציות

עוגיות פילו ואגוזים ב-10 דקות

אנחנו קוראים לעוגיות האלה עוגיות קסם, כי כל מה שהן מצריכות זה עלי פילו, אגוזים, סוכר וקינמון, וגם העבודה היא מינימלית (אפילו לכתוב את המילה "מינימלית" זה יותר מאמץ, נשבעים לכם). במקור מכינים אותן עם חמאה בין הדפים, החפצים בגרסה פרווה יכולים להחליף אותה בספריי שמן. תכלס, זה אפילו עוד יותר מהיר ככה.

עוגיות פילו ואגוזים ב-10 דקות

שבת שלום!