עוף

הרבה פעמים אנחנו אוהבים לשלב בתבנית העוף  שלנו גם תפוחי אדומה כי ככה גם אפשר לחסוך על הכנת מנה פחמימתית נפרדת וזה גם כל כך טעים. השבוע זה לא המקרה - אלא עוף שמתבשל עם פול ירוק, ארטישוקים, עגבניות ושום. משתמשים בפול ותחתיות ארטישוק קפואות ונהנים מתבשיל עשיר ולא כבד מדי.

מתכון: תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק

אורז עם מנגולד ולימון (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
אורז עם מנגולד ולימון | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אורז

ואם כבר הרגלים כמו לשדך תפוחי אדמה לתבנית עוף בתנור, הנה עוד הרגל שלנו: לטגן טוב טוב כמה בצלים ולהוסיף למנת אורז. המתכון הבא חוסך את העבודה (וכל מי שטורח לטגן בצל כמו שצריך יודע שנזקקת עבור המלאכה לא מעט סבלנות והשגחה) והוא טעים ברמות אחרות. ההשראה היא מתכון של אבי לוי ובאמת שהוא לא מסובך: הרבה לימון (גם לימון כבוש וגם קצת מיץ לימון סחוט), הרבה מנגולד, טעמים חמצמצים ונעימים ואפילו מרקם מעולה שנוצר בין במפגש של האורז והמנגולד. 

מתכון: אורז עם מנגולד ולימון

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

סלט

הסיפור עם הסלט הזה הוא שמדובר בסלט שבימי קיץ כמו אלה מספק ארוחה שלמה (ותכלס גם בכל עונה אחרת). אם לא היינו בטירוף של חופש גדול היינו מכינים אותו יותר, אבל אנחנו לא יותר טובים מאף אחד וכמו כולם נופלים בחופש הגדול הזה לנשנושים וארוחות חטופות. את הירקות אפשר ומומלץ לצלות הרבה לפני שמכינים את הסלט ולוודא שיצטננו היטב בזמן הזה.

מתכון: סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ובצלים צלויים

עוגה לשבת

אחת מבחושות הפרווה הטעימות והקלות שאפשר לתקתק: קקאו ושוקולד מריר (אפשר שוקולד צ'יפס ואפשר לקצוץ לבד שוקולד מריר), קפה (נמס פשוט) ובערך חצי בתנור. פשוט פשוט פשוט.

מתכון: עוגת שוקולד וקפה בחושה

_OBJ