לחמניות
ימי שישי ולחמניות זה סיפור אהבה ישראלי, ומי אנחנו שלא נלך נגד רומנטיקה? תתפלאו לגלות שסוד הרכות של היפות האלה טמון בטנזונג, רביכת בצק שמכינים צ'יק צ'ק, מניחים לה להתקרר ואז מערבבים במיקסר עם שאר המרכיבים, שכוללים גם חמאה וחלב. הולכות נהדר עם הדג החריף פה למטה, אבל בתכלס עם הכל.
מתכון: לחמניות חלב רכות כמו ענן
דג חריף
המנה הזאת היא סוג של חריימה, אבל בגרסת שף של עומר מילר, שזה אומר גרגרי חומוס גם. אפשר להתווכח עד מחר אם זה נחשב חריימה או דג חריף, אבל כל זה לא משנה בכלל, העיקר שיש כאן מנת דג טרייה וכיפית, חריפה כמו שצריך ובאמת שלא מסובכת להכנה. למי שמתקשה עם החריפות - יש את הלחמנייה במרקם עננים שיכולה לעזור, אבל גם אפשר מראש לשים קצת פחות חריף אם פחות בא לכם להזיע.
סלט חלומי
אנחנו ממליצים לכם בחום שהסלט הזה יהיה הדבר האחרון שתכינו, כלומר הכי קרוב להגשה, כי אז החלומי במיטבה מבחינת המרקם. כמו כן, אם יש לכם הרבה אורחים - היינו מכפילים כמויות, כי זה סלט שכולם לוקחים ממנו לצלחת.
תפוחי אדמה
ואם ייעצנו לכם להגדיל כמויות של הסלט, פה היינו אפילו משלשים, כי מדובר בתוספת שתמיד, אבל תמיד נגמרת. את התפודים עצמם כדאי לנקות טוב טוב, ואז אפשר להשאיר את הקליפה - גם חוסכים עבודים וגם מרוויחים עוד קצת קריספיות.
מתכון: תפוחי אדמה צלויים בפרמזן
עוגת קצף וקצפת
אין קינוח יותר נוסטלגי מזה, ה-עוגה של חנה שאולוב, אותה עוגה שמבלי לדעת הזניקה עשרות אם לא מאות אופות ואופים חובבים והדביקה בחדוות האפייה. זאת המחווה של לייזה פאנלים, שמסרבת להיפרד מהתמכונים, ואפשר להבין מדוע.