פסטה רוזה
היא עדינה, היא עשירה וטעימה כמו מנה של מסעדת גורמה ובעצם היא הכי פשוטה שיש. את חגי תשרי לשנה זו אנחנו חותמים עם עיקרית שלא תוציא לנו את המיץ, כי אלוהים עדנו שמאז סוף תשפ"ג בישלנו מעבר לכל פרופורציה. והשילוב של עגבניות ושמנת הוא באמת הברקה שאין לזלזל בה.
פנצנלה עם בוראטה
פסטה פשוטה דורשת סלט מרשים, וזה בדיוק המקום של הפנצנלה להיכנס לתמונה - ולא סתם פנצנלה אלא פנצנלה עם גבינת בוראטה וירקות קלויים. למי שלא מכיר, הבוראטה היא קרובת משפחה של המוצרלה (הטרייה), אלא שבניגוד למוצרלה היא מסתירה בתוכה קרם גבינתי עשיר, שנשפך ברוב רושם בנעיצת סכין. לא השגתם בוראטה? לכו על מוצרלה טרייה, או אפילו פשוט תוותרו.
סלט ירוק עם מטבעות גבינת עיזים
עוד בגזרת הסלטים: סלט ירוק עם רוטב ויניגרט, שאת האקסטרה חגיגיות מקבל מתוספת של גבינת עיזים מטוגנת בפירורי לחם.
מתכון: סלט ירוק עם מטבעות גבינת עיזים
לביבות קישואים ובולגרית
בזמן שהפסטה מתבשלת מתקתקים עוד מנת ירק - לביבות של קישואים ובצל מגוררים עם קצת גבינה בולגרית ומעט מאוד קמח. כל אלה נאפים יחד בתנור (לא, אין צורך לטגן), ואת השאריות יותר מתשמחו להכניס מחר בבוקר לפיתה. עכשיו רק שיהיו שאריות.
מתכון: לביבות קישואים ובולגרית
טירמיסו
הבעיה הכי גדולה (אולי היחידה?) עם טירמיסו היא הביצים החיות. מאז שהתוודענו לסלמונלה אנחנו פחות בעניין של ביצים שלא עברו שום בישול, ורוב מתכוני הטירמיסו עדיין כוללים ביצים כאלה. אז במתכון הזה אין ביצים חיות או ביצים בכלל, ואנחנו סומכים עליו שיחתום את הארוחה האחרונה של חגי תשרי על הצד הטוב, המתוק והטעים ביותר. שגרה, הנה אנחנו באים!
שבת שלום וחג שמח!