גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות
מדובר במנה שכמה שהיא פשוטה, ככה היא טעימה: גלילות חצילים ובשר טחון של נוף עתאמנה אסמעיל, שאפילו לא צריך לטגן בשבילן את החצילים. הבונוס: המנה הזאת תסגור את הפינה למי שפחות מתחברים לקוסקוס (פחות מתחברים לקוסקוס?!), שמחכה לכם לעיקרית.
>>למתכון: גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות
מטבוחה
גם בשביל הצבע, אבל בעיקר בשביל האש והחריפות – כדאי לכם מאוד להכין את המטבוחה הזאת של אהרוני. פשוטה להכנה, כיפית, מושלמת על חלה ביתית טובה (להלן).
חלה לשבת
כשהחלה היפה מעשה ידיכם תוגש לשולחן לא תדעו אם לבצוע ממנה ישר לתוך הפה או לחכות שנייה ולנגב איתה את המטבוחה. תסמכו עלינו שכל שולחן שבת ישמח לארח חלה טרייה וריחנית כזו בשישי, ואם משהו יישאר ממנה – היא תהפוך לפרנץ' טוסט מושלם בשבת בבוקר.
קוסקוס עם קציצות ואפונה
מה יותר ביתי מצלחת קוסקוס עם קציצות בשרניות ספוגות טוב טוב ברוטב עשיר וירוקים? אנחנו באופן אישי מוכנים לקלוט את המנה הזו בכל ארוחת שישי מכאן ואילך. ומה שעוד יותר כיף זה לארוז את השאריות בקופסה ולדעת שביום ראשון בזמן הפסקת הצהריים בעבודה תהיה לנו בפה תזכורת טעימה לסוף השבוע.
>>למתכון: קוסקוס עם קציצות ואפונה
מיני רוגלך
הבעיה היחידה עם הקינוח הזה היא שהוא ממכר. יש סכנה מסוימת בהכנת מגש של רוגלך כאלה, אז תדאגו להזמין מספיק אורחים כדי לא לרדת על כל הקטנים הפריכים האלה לבד. הם ילכו מצוין עם קפה או תה, וימלאו לכם את המטבח בריח משגע של מאפייה.