קוסקוס עם קציצות ואפונה

אנחנו יודעים שאצל חלקכם קוסקוס לשבת כרוך בהכנה של קוסקוס מאפס, עם אידוי ונפה וכל הווג'ראס. אז ראשית, אנחנו מעריצים אתכם לגמרי, ושנית, אצלנו זה אומר להכין שתי שקיות של קוסקוס מהסופר, ולדאוג שהתוספת מלמעלה תהיה משהו מוצלח מאוד, שרק רוכב על הקוסקוס בשביל שיספוג את הרוטב. המשהו המוצלח מאוד שלנו להפעם הוא הקציצות האלה, עם התיבול המרוקאי של בהרט (וברוטב - כורכום וכמון) ומסביב אפונה וסלרי, ותאמינו לנו, איש מעולם לא התלונן.

מתכון: קוסקוס עם קציצות ואפונה

גיבץ' של רותם ליברזון (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
גיבץ' של רותם ליברזון | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

גיבץ' ירקות מושלם

מסכן הגיבץ', איזה שם נתנו לו. וככה הוא מעביר את החיים, בידיעה שתבשיל אחר ומאוד דומה מתהדר בשם האצילי "רטטוי". אז כן, השם של המנה הזאת באמת בעייתי, אבל המנה עצמה היא קסם צמחוני אמיתי. מתחילים במחבת, מסיימים בתנור, ואז מערבבים עם שאריות הקוסקוס ומבקשים עוד.

מתכון: גיבץ'

סלט סלק חי

סלט סלק הוא תוספת שאנחנו תמיד מוכנים לקבל באהבה, אבל לפעמים אנחנו מעדיפים דווקא את גרסת הסלק החי, שלא בושל ולא נצלה ולא איבד קמצוץ מהוויטמינים והערכים הנהדרים שלו. יחד עם גזר (או אפילו בלי), בתיבול של שמן זית, חומץ ורוטב סויה (אפשר גם טיפונת של שמן שומשום, לא חובה) - מדובר במנה שמקפיצה לנו את הארוחה כולה, ומכניסה בה אנרגיה מסוג אחר לגמרי.

מתכון: סלט סלק חי

עוגת מייפל עסיסית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת מייפל עסיסית | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת מייפל עסיסית

במקור היא חלבית אבל קל להפוך אותה לפרווה, היא יותר רכה ועסיסית מעוגות המייפל שאתם מכירים, ואם תכינו אותה היום היא עדיין תהיה טרייה בשישי. עוגת מייפל הכי לא סתם.  

מתכון: עוגת מייפל עסיסית

שבת שלום.