למרות הקורונה, הסגר וההגבלות, ביום העצמאות האחרון, כמו ישראלים רבים, מצאנו דרכים יצירתיות לעשות מנגלים ביתיים ולקיים את המסורת המפוארת של לאכול עד התפוצצות. לכן למנה העיקרית שלנו לערב שישי בחרנו להשתמש שוב בסירים ולהכין תבשיל עוף בסגנון איטלקי של אבי ביטון: פרגיות, שעועית בובס (שצריך להשרות, לא לשכוח), יין, עגבניות ועשבי תיבול טובים.
>> למתכון: תבשיל עוף ושעועית בובס
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
וליד תבשיל עוף אין ברירה אלא להגיש תפוחי אדמה, מה לעשות שהם הולכים כל כך טוב ביחד. את התפודים האלה נצלה בתנור בתיבול של פפריקה, פטרוזילה קצוצה, גרידת לימון, שום ושמן לבחירתכם (אפשר גם בחמאה, למי שמערבב).
>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים הכי טובים שיש
כמו תפוחי האדמה הנהדרים מלמעלה, גם המתכון לסלט הזה הוא של איילת הירשמן, והוא מצד אחד כזה שמתחשק לאכול כמעט כל יום, ומצד שני הוא מרשים וחגיגי: רצועות כרוב סגול, בצלים משני סוגים, גזרים חתוכים לרצועות, גרגירי תירס מתוקים, עלי נענע וכוסברה ותיבול חמוץ מתקתק שאי אפשר לעמוד בפניו. הבונוס הכיפי הוא שאם יישאר ממנו משהו, כיף לנשנש ממנו גם בשבת בבוקר.
>> למתכון: סלט כרוב, גזר ותירס פריך חמצמץ-מתקתק
ואחרי גזר בסלט, הנה גזר במקום שלא תמיד טבעי לו, אבל מחמיא לו מאוד - בעוגה - עוגת גזר עם אגוזי מלך קצוצים. אם אתם רוצים קינוח פרווה תגישו אותה ככה, אבל אם לא - יכולים לפנק אותה בכדור גלידה או תלולית קרם פרש/שמנת חמוצה.