חמין
למה עומר מילר מתכוון כשהוא אומר חמין ישראלי? לחמין שיש בו את כל מה שטוב בחמין: המתיקות של הטשולנט האשכנזי, החריפות של הסחינה המרוקאית, אורז נימוח של הטבית העיראקי ושפע תיבול טוניסאי. בקיצור, קיבוץ גלויות מהסוג הכי טעים שיש.
>> למתכון: חמין קיבוץ גלויות של עומר מילר
קולסלאו
ליד חמין חובה להגיש לפחות תוספת קלילה אחת, איזה משהו מרענן וכיפי, ואם אפשר פריך בכלל טוב. קולסלאו יסגור את הפינה הזאת בדיוק: קראנצ'י, מתקתק, טעים בטירוף. הקערה מתחסלת לפני שאפילו שמים לב.
סלט
בכל מה שנוגע לסלט ירקות - אנחנו סומכים על חיים כהן בעיניים עצומות. במקרה הזה, בזמן שעצמנו את העיניים הוא הטמין לו חתיכת הפתעה שמקפיצה את הסלט הזה בכמה רמות והופכת אותו למנה חגיגית ומושקעת. אז כל החשודים המידיים נמצאים כאן: מלפפונים, עגבניות, פטרוזיליה, נענע, כוסברה בצל ירוק, פלפלון חריף. אז מה ההפתעה? דג טרי וקרעים של פיתה קלויה. סלט פטוש משודרג? סביצ'ה? תקראו לזה איך שתרצו, זה הג'וקר של הארוחה בשישי הקרוב.
>> למתכון: סלט ישראלי של חיים כהן
קינוח
אכלנו, שבענו, נהנינו, וכדי שלא נרגיש שאנחנו עומדים ליפול לתרדמת חורף, בחרנו בקינוח קליל שמתאים למזג האוויר החורפי כמו גריסים לחמין: מלבי. ולא סתם מלבי, מלבי עם ריבת תותים. כי אפילו את הדברים הכי טובים תמיד אפשר לשדרג קצת.