קובה במיה
יונית צוקרמן היא אחת הבשלניות שאנחנו הכי סומכים עליהן, ואנחנו מרגישים שהיא הרוויחה את זה ביושר. תמיד מסבירה בגובה העיניים, תמיד מניחה שלא כולם נולדו עם קובה מגולגלת ביד (כנראה בגלל שהיא עצמה טעמה את הקובה הראשונה שלה רק בגיל 30). בקיצור, אם אתם רוצים להיכנס לעולמות הקובה וטרם התנסיתם בגלגול - זה מקום נהדר להתחיל בו.
כנפיים צלויות עם תפוחי אדמה
מתכון של ענת אלישע, רכש חדש שלנו ב-mako אוכל, שעד עכשיו כל מה שהכנו שלה יצא פשוט מעולה. האם כנפיים מחזיקות כמנה עיקרית לגיטימית בארוחת שישי? לא בטוח בכלל, אבל אחרי קערה הגונה של קובה הרגשנו שהכי הגיוני לחתוך ישר לתה, ואם חייבים עוד מנות אז שלפחות יהיו רגועות יחסית.
מתכון: כנפיים צלויות עם תפוחי אדמה
צ'יפס שעועית צהובה
אל חשש, זה לא באמת צ'יפס. אין כאן טיגון ואין כאן תפוחי אדמה - מה שיש זה צלייה בתנור ושעועית צהובה מוקפאת, מתובלת בשמן זית, פפריקה, פלפל, כמון וקליפת לימון. התוצאה שחומה ופריכה ויפת תואר, אבל קלילה וכיפית כמו שרק שעועית יכולה להיות.
רוגלך קינמון ענקיים
לא יודעים איך זה אצלכם, לנו יש מנהג: אחרי שאנחנו אוכלים רוגלע אנחנו באופן קבוע אוכלים עוד רוגלע, ואז בדרך כלל עוד אחד. את המתכון הזה של עדיקוש אנחנו אוהבים מהרבה סיבות (בין השאר שהוא טעים רצח), אחת מהן היא שהוא מאפשר לנו לסגור קינוח ברוגלע אחד. ענק, אבל אחד.
שבת שלום!