אורז

רואים את האורז הבסמטי היפהפה הירוק הזה למעלה? יש סיכוי טוב שאחרי שתכינו אותו, לא תוכלו לאכול שוב סתם אורז לבן. היופי כאן הוא שאפשר לערבב ולהחליף את עשבי התיבול לפי טעמכם האישי - במתכון של לייזה פאנלים משתמשים בכוסברה, אבל לחלוטין ניתן להחליף אותה בפטרוזיליה, בזיליקום, בצל ירוק או מנגולד. 

>> למתכון: אורז פרסי ירוק

>> מתכונים לראש השנה

מסח'ן

במילה אחת: חגיגה. בקצת יותר מילים (אוקיי, וגם קצת רגש): פיתה בהכנה ביתית מהירה על מחבת או בתנור, עליה כרעיים שומניות ועסיסיות מלאות בטעם, מפורקות מהעצם, ועליהן קצת מיץ לימון טרי, שקדים קלויים ועשבי תיבול. הבטחנו חגיגה או לא הבטחנו חגיגה?

>> למתכון: מסח'ן על פיתה מהירה

מסח'ן על פיתה מהירה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מסח'ן על פיתה מהירה | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט

למה קוראים לסלט הזה חצוף? כנראה כי יש בו צרור שלם של כוסברה, מיץ מלימון שלם ובצל סגול שלם שהולכים על ארבע עגבניות. לכל זה מוסיפים כמובן מלח, פלפל ושמן זית - וקיבלתם את הסלט שהכי כיף לאכול לצד מסח'ן ואורז.

>> למתכון: סלט עגבניות חצוף

עגבניות (צילום: goffkein.pro, ShutterStock)
צילום: goffkein.pro, ShutterStock

עוגת שיש

המתכון המקורי של העוגה הזאת כולל 100 גרם חמאה, אבל בשביל להמיר אותה לגרסת פרווה צריך בסך הכל להשתמש בחצי כוס שמן קנולה במקום החמאה (שגם ככה לא פשוט להשיג בימינו). סיום מתוק ורך לארוחה מספקת.

>> למתכון: עוגת שיש מקמח כוסמין מלא

עוגת שיש מקמח כוסמין מלא (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עוגת שיש מקמח כוסמין מלא | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל