אורז ועוף

למה אורז לבן שנצבע בגווני חום הוא תמיד טעים יותר? האורז בסיר הזה מתבשל עם עוף ועם המון תבלינים טובים שמעמיקים את הטעמים שלהם, ואם משהו נשאר - זה טעים מאוד גם יום ואפילו יומיים אחרי.

>> למתכון: ארוז קון פויו

קציצות טונה

בהרבה משפחות אין ארוחת שבת בלי קציצות על השולחן. אנחנו בעקרון יותר גמישים מזה, אבל בשביל לכבד את הוד רוממותן הקציצות בכל זאת, ארגנו קציצות ממש פשוטות וקלילות שלא גוזלות השקעה וזמן לקראת כניסת השבת, ולמי שמחפש טוויסט, יש גם כמה אופציות לשדרוגים.

>> למתכון: קציצות טונה ב-5 מרכיבים

קציצות טונה ב-5 מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קציצות טונה ב-5 מרכיבים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

סלט

הקיצוץ של הסלט הזה הוא סוג של מדיטציה: חותכים פלפל צהוב, פלפל אדום וגזרים לקוביות קטנות, פורסים בצל ירוק לטבעות וקוצצים פטרוזיליה. ככל שתשקיעו בזה יותר, הסלט יהיה יפה יותר, הטעם יהיה טוב בכל מקרה. כל הירקות האלה מתערבבים עם קינואה אדומה ברוטב פרשי של שמן זית, לימון וחרדל ובפנים מתערבבים להם גם גרעיני חמנייה בשביל הקראנץ' והכיף.

>> למתכון: סלט צבעוני של קינואה אדומה

 

סלט קינואה צבעוני (צילום: ענבל כבירי, mako אוכל)
סלט קינואה צבעוני | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

התוספת המושלמת - לא משנה אם הכנתם לעיקרית עוף, בשר או דג - תפודים או בטטות שזופים תמיד יבואו טוב לידה ורוב הסיכויים שיחוסלו ראשונים.

>> למתכון: תפוחי אדמה ובטטות בתנור

תפוחי אדמה ובטטות בתנור (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
תפוחי אדמה ובטטות בתנור | צילום: פאני דוד, mako אוכל

עוגה

עוגה בחושה קלאסית שבקלאסיות שגם קשה לפספס איתה וגם יפה וגבוהה, אפילו שפשוט וקל להכין אותה. ככה אנחנו אוהבים את עוגות השבת שלנו.

>> למתכון: עוגת תפוזים של פעם

עוגת תפוזים של פעם פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת תפוזים של פעם פרווה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל