סלמון
לכל מי שחווה פלאשבקים מערערים לימי שיעור מלאכה - תירגעו - הסירות מנייר האפייה לא דורשות כישורי קיפול מיוחדים ולא כלום. זה לא רק פתרון הגשה מקסים, זאת גם יופי של שיטה לצלות ולאפות בה דג עם הרוטב שלו - כרישה בחמאה, יין לבן (איזה שאתם אוהבים), מלח ופלפל. ז-ה-ו. מתכון טעים ופשוט שישאיר אתכם קלילים לבילוי של שבת בבוקר.
>> למתכון: סלמון וכרישה בנייר אפייה
תפוחי אדמה
אמרתם תפוחי אדמה צלויים - אמרתם הכל. תוסיפו לזה גבינה ובכלל קיבלתם מנה ממכרת. דבר ראשון שחשוב לדעת לפני שמתחילים להכין הוא שכדאי להגדיל כמויות מראש, כי מהרגע שפלחי התפודים האלה יוצאים מהתנור יש נטייה לנשנש אותם ולא להפסיק. זהו בעצם, אין דבר שני.
>> למתכון: תפוחי אדמה צלויים בפרמזן
סלט הכל
הסלט המפורסם הזה ממסעדת אורנה ואלה (עדיין מתגעגעים אליה ובעיקר בסופי שבוע), התמים למראה, הוא ממזר לא קטן שעלול לגנוב את כל תהילת ארוחת הערב, הוזהרתם מראש. למה הכל? כי ברוטב שלו הירוק הזה יש מלא עשבי תיבול: נענע, בזיליקום, פטרוזיליה ועירית; יש בו את הירקות הכי בסיסיים לסלט מוצלח; יש בו קרוטונים פריכים וגבינת פטה. עכשיו בואו תגידו שזה לא מתכון מנצח לסלט.
>> למתכון: סלט הכל של אורנה ואלה
עוגת כדורי שוקולד וגבינה
לכל מי שמתלבט בין עוגת גבינה, שלא תמיד יורדת לקטנטנים בגרון (תגדלו תבינו) לבין כדורי שוקולד (מי לא אוהב?) - למה לא לשלב? העוגה המהממת הזאת לוקחת את שני קינוחים מנצחים ועושה מהם מעדן שאפילו לא צריכים להדליק בשבילו את התנור: תחתית של כדורי שוקולד, מלית גבינה והיידה למקפיא.