סלמון בשום, נענע ודבש
לא יעזור כלום, בשבת הקרובה אנחנו לא רוצים בשר, וגם לא עוף. פשוט חם לנו מדי, חם מדי בשביל לאכול בשר, אבל בעיקר בשביל לטרוח עליו במטבח. אז זהו, השבוע אנחנו עם דג - אבל אנחנו מבטיחים לכם שלא תישארו רעבים, ושארוחת השישי שלכם תישאר חגיגית ומצוינת.
אז הכירו את הסלמון שלכם להשבוע: פילה טעים וטוב, עם חמצמצות לימונית ומתיקות דבשית, שזה כל מה שסלמון צריך. וההכנה? בצהריים מכניסים אותו למשרה, ואחרי 4 שעות מעבירים ככה, עם הנוזלים, לתנור. הקראסט הנהדר למעלה הוא רק אחת הסיבות שאנחנו כל כך אוהבים את המתכון הזה.
>> למתכון: סלמון בשום, נענע ודבש
סלט פסטה ניסואז
אם לא היה ערב שבת היינו ממליצים לכם בכל פה: הכינו לכם צלחת יפה של סלט ניסואז - עם טונה משומרת או טרייה לבחירתכם - ותסגרו ארוחה מושלמת. אבל כן ערב שבת, ובערב שבת לא סוגרים ארוחת ערב בסלט - ולכן הוספנו למנה הבסיסית הקיצית והנהדרת הזו פסטה, והפכנו אותה לתוספת פחמימתית שתכבד כל שולחן שבת. עם תיבול קל של שמן זית וחומץ בן יין - מדובר באחלה אחלה תוספת.
כרובית מטוגנת משודרגת
שני טיפים מעולים לכרובית מטוגנת קיבלנו מאבי לוי - קחו איזה מהם שתרצו, אנחנו מבטיחים לכם שתהיו מרוצים. אם לתמצת - את הבישול המקדים של הכרובית עושים במים מתובלים, מה שמשנה את התוצאה לחלוטין ומוסיף לכרובית המטוגנת הטעימה כשלעצמה עוד טעמים מעולים, ואת ההגשה לא עושים כך סתם או עם טחינה, אלא עם סלט מטבוחה ביתי נחמד.
>> למתכון: כרובית מטוגנת משודרגת
סלט ירוק מנצח
כל אחד צריך מתכון לסלט ירוק כמו שצריך, ואם אפשר לא רק מתכון אלא גם מדריך - מה טוב. כאן תקבלו את כל הכללים והעצות לסלט חסה מוצלח, מבחירת העלים ועד הרוטב, כך שלעולם לא תיתפסו לא מוכנים. עצה שלנו: שמרו לכם את המתכון, מתישהו הרי יזמינו אתכם לארוחה ויבקשו שתביאו את הסלט הזה שלכם.
גלידת עוגת גבינה
אומנם שבועות עדיין לא כאן, אבל רוח עוגות הגבינה כבר מרחפת ממעל - וביחד עם רוחות הקיץ הלוהטות עושה לנו חשק עז לריבועי גבינה פירורים. אבל חכו, יש פה קטע: מתחת לפירורים בקינוח המהמם הזה לא מסתתרת עוגת גבינה כי אם גלידת עוגת גבינה, כך שמדובר פה בניצחון כפול.