קדירת אורז מלא עם חומוס וירקות
האורז המלא והחומוס דואגים (אפילו בלי שתבקשו מהם) למנת חלבון מלא, והירקות שם בשביל להוסיף מרקמים וטעמים שביחד הופכים את הקדירה הזאת למנה חורפית כיפית ביותר. והיופי הוא שאחריה אפשר להמשיך את החיים ולא קורסים מיד למיטה. גדול עליכם להשרות חומוס וזה? תקנו קפוא, הכל טוב, העיקר שלא תוותרו על החומוס.
מתכון: קדירת אורז מלא עם חומוס וירקות
לביבות זוקיני ועדשים כתומות
אנחנו יודעים שמבחינת קטניות סימנו וי במנה הקודמת, אבל מה לעשות שהעדשים הכתומות חיוניות בשביל להגיע למרקם המצוין של הלביבות האלה. אם תתעקשו לאפות אותן במקום לטגן נזרום איתכם לגמרי (אבל תדעו שזה לא אותו הדבר).
מתכון: לביבות זוקיני ועדשים כתומות
סלט ירוקים
זר פטרוזיליה, זר כוסברה, זר נענע, זר שמיר - ככה מתחיל המתכון הזה, אז אתם יכולים לדמיין כמה ירוק ומרענן הוא עומד להיות. חוץ מהמון ירוקים ורוטב טעים טעים יש פה גם פקאן סיני, קשיו ובוטנים. בחיים לא אכלתם כזה סלט ממכר, תזכרו שהזהרנו.
סלט פלפלים
לא, אנחנו לא חושבים שמה שחסר לכם בערב שבת זה להילחם עם קליפות של פלפלים צלויים שנדבקות לכם לאצבעות. לכן אנחנו מציעים לכם את הטיפ הגאוני הבא: פשוט מקלפים אותם בקולפן לפני הכל. טאדאם!
טראפלס שוקולד
קינוח שוקולדי קטן ומרוכז, שמחמיא באמת לכל ארוחה. זוכרים איך השווצנו בקדירת האורז המלא, שהיא לא תפוצץ לכם את הבטן ולא תתיש לכם את הנשמה? אז גם הקינוח הזה - שלא כדרכם של קינוחי שבת - הוא עדין וטוב מזג, ומספק זריקה טובה של מתוק בדיוק במינון הנכון. וזה עוד לפני שאמרנו כמה קל וכיף להכין אותו.