עוף עם מג'דרה של פלאחים
יסלחו לנו המתמטיקאים, אבל מתכון אחד מתוך החמישה בארוחה שלנו הוא למעשה שני מתכונים שונים: לעוף בזעתר ולמג'דרה בורגול. מאחורי שניהם עומדת נוף עתאמנה, ואחרי שהכנו כל אחד מהם בנפרד וגם את שניהם ביחד, אנחנו רוצים להמליץ לכם בלב שלם על השילוב. מרגישים מרומים? מוזמנים לוותר על אחד הסלטים ולא על אף אחד מהמתכונים האלה.
צ'יפס אפוי מנצח
האם צ'יפס אפוי בכלל ראוי להיקרא צ'יפס? העמדה שלנו היא שאם הוא פריך מספיק וממכר מספיק, זה לגמרי יכול לעבור. המתכון הזה, של אורלי פלאי ברונשטיין, הוא הגרסה הטובה ביותר שאנחנו מכירים לצ'יפס בתנור. חשוב: אופים בתנור לוהט, לא לפני שמשרים את מקלות התפודים במים קרים מאוד. ומה עוד? תקראו בעצמכם, כל התורה כאן בפנים.
סלט תירס טרי ועגבניות שרי
כל העניין של בישול תירס הוא לדעתנו פתרון לצרכנים של תירס לא מספיק טרי. כשהוא טרי מספיק לבשל אותו ממש רגע וחצי, וכשהוא ממש ממש טרי גם על זה אפשר לוותר. כשאנחנו מצליחים לשים ידיים על תירס טרי טרי אנחנו בדרך כלל מכינים את הסלט הזה.
סלט כרוב
בניגוד לרוב סלטי הכרוב שעולים על שולחנות ישראל בימי שישי, בסלט הכרוב הזה אין רוטב סויה וגם לא שומשום. הסלט הזה מדבר איתנו בשפת הלימון, המיונז והחרדל, ואנחנו מתים על זה. פלפל שחור גרוס גם הוא יתקבל בברכה.
קראמבל תפוחים ואגסים
בישלנו הרבה לארוחה הזאת, אז בקינוח אנחנו מרשים לעצמנו להסתפק בפירות קצוצים עם ציפוי פריך, מתקתק וטעים של פירורי בצק. רוצים להוסיף כדור גלידה? אנחנו האחרונים שנעמוד בדרככם.
שבת שלום.