אנחנו מניחים שגם אתם צללתם לתוך סיר של חמין בשבוע שעבר, אז החזאים הבטיחו לנו סערה בים התיכון ובסופו של דבר קיבלנו סערה בכוס תה ירוק. על פי ההבטחות המתונות שלהם, גם בסוף השבוע הקרוב צפויה כאן מיני סערה, אולי עם פחות גשם אבל עם הרבה יותר קור. מה עושים? חמין כמובן, אבל הפעם אנחנו מציעים לכם חמין קצת אחר; גם ספרדי, גם אשכנזי, גם עוף וגם בקר - ומעל הכל פתיתים נימוחים. תום פרנץ בטוח יודע מה הוא עושה.
ליד כל צלחת חמין טובה אנחנו תמיד ממליצים על סלט מרענן שיעטוף את כל הכבדות המחממת הזאת עם איזו נגיעה של רעננות מתפצחת. אז הנה לכם המון עשבים מרעננים, קצת פקאן סיני בשביל הפינוק, ועוד קצת בוטנים וקשיו שמתחברים יחד לתענוג ירוק.
>> למתכון: סלט עשבי תיבול ופיצוחים
אם הסלט כאן למעלה לא הספיק לכם, או שאתם לא שייכים לסוג האנשים שמתחברים לירוקים ואגוזים, הנה לכם סלט נוסף, מרענן לא פחות וחריף במידה. אגב, הסלט הזה הוא כל כולו של חיים כהן, כך שהוא ישלים לכם יופי את החמין של תום פרנץ כדי שתקבלו ארוחה של מאסטר שפים למהדרין.
>> למתכון: סלט עגבניות חריף של חיים כהן
ולסיום? קינוח כמובן. בחרנו לכם אחד סופר קל להכנה, מתוק ומפתה, של השף ניר צוק. תותים יפים ומתוקים לא תהיה לכם בעיה למצוא בימים אלה, וקרם פרש הוא אחד הדברים הכי פשוטים להכנה. אז אם נשאר לכם מקום אחרי החמין, זה בדיוק הקינוח שאתם רוצים.
>> למתכון: קרם פרש עם תותים טריים