גונדי
תשכחו כבר עכשיו ממרק גונדי כפי שאתם מכירים אותו, כי את הקציצות האלה מכינים עם אורז פרסי טחון. הגונדי עדיין יוצא אוורירי ורך, וטעים בטירוף.
פתיתים ובשר טחון בסיר אחד
זה בדיוק מסוג הסירים שאנחנו אוהבים: ארוחה שלמה חמה שמכינים באותו סיר. אם במהלך השבוע אנחנו מכינים אותו ביום ראשון או ביום שני ואוכלים אותו בכיף יומיים או שלושה - בשישי הוא משמש בתור מנה עיקרית שמשלבת חלבון ופחמימה בדרך המושלמת.
תפוחי אדמה מעוכים
השילוב בין שמן זית, עשבי תיבול, תפודים ושני סוגי גבינות מייצר במקרה הזה מנת תפוחי אדמה יוצאת דופן - אבל גם בלי הגבינות המנה הזאת שווה הכנה (והרי בארוחה בשרית עסקינן). תפוחי האדמה, שמבושלים לפני האפייה, מתקרמלים ונהיים פריכים, ובזכות הבישול המקדים הם נשארים לחים. בקיצור, אין לנו ספק שלא יישאר אף לא תפוד אחד על השולחן - גם אם תשמיטו גבינה/פלפל חריף/עשב תיבול כזה או אחר.
>> למתכון: תפוחי אדמה מעוכים מושלמים
סלט ברוקולי
את הברוקולי מבשלים בקצרה ככה שהוא נשאר בוהק ולא הופך לרופס, את הבצל פורסים דק ואת הרוטב מערבבים היטב. תוספת מרעננת וכיפית שתוסיף קצת צבע ועניין, ובעיקר טעימה.
>> למתכון: סלט ברוקולי ברוטב חמאת בוטנים
עוגת סילאן
הדבר היחיד שחסר לעוגה הזאת זה כוס קפה לידה. מלבד זאת היא טבעונית - חפה מביצים או לקטוז - ולא מרגישים בחסרונם. אחרי שאוכלים, שומרים מחוץ למקרר עד שלושה ימים.
שבת שלום!