מרק שעועית
השבוע אנחנו פותחים במרק שעועית צמחוני, בתקווה שלא יתפוס יותר מדי מקום בבטן (את הבשר חסכנו לכם). אז מה נותן טעם? השילוש הקדוש של גזר, בצל וסלרי, שייתן טעם גם לדיקט אם תתעקשו, וגם שום, כוסברה, עגבניות ואפילו פלפל אדום (ועוד אחד חריף, לאמיצים) - וזה לפני שהתחלנו לתבל. בקיצור, אל דאגה
גולאש
המתכון הכי מוצלח שאנחנו מכירים לגולאש, כולל הסודות הכי חשובים להצלחה: איזה נתח הכי מתאים? למה שווה להשקיע בטיגון של הרבה בצל? במה מתבלים חוץ מפפריקה, שהיא הבייסיק? ומתי הכי נכון להוסיף את תפוחי האדמה? כל זאת ועוד.
תבשיל מנגולד ובורגול
אנחנו מחבבים מאוד את המנה הזאת כי היא משמשת בו זמנית גם ככר פחמימתי להגיש עליו את הגולאש (והמנגולד - מתאים בטעמים בול) וגם כתוספת ירק טעימה ובריאה. מכיוון שמדובר במנה שאפשר להחליט אם היא סלט או תבשיל - הפעם אנחנו בוחרים תבשיל.
סלט סלק טרי וגזר
סלט קטן, מתוק ומקסים, שמכינים על בסיס סלק חי מגורר. חוץ ממנו יש לנו כאן גזר, אגוזי מלך וכוסברה, ויותר ממומלץ לקצוץ פנימה גם כמה משמשים מיובשים, שיוסיפו מתיקות אינטנסיבית נעימה. בשביל הרוטב נצטרך שמן זית, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל, ואוהבי השום מוזמנים להכניס גם קצת ממנו לקלחת הזו. אנחנו רק כותבים את זה וכבר מרגישים קצת יותר בריאים.
עוגת בננות ושוקולד צ'יפס
כשמבקשים מעדיקוש עוגת שכבות מפונפנת היא נענית בלי להתבלבל, אבל גם בעוגות בחושות פשוטות, כאלה שמכינים בקערה אחת, היא שולטת - ולראיה המתכון הקלאסי הנהדר הזה לעוגת בננות ופצפוצי שוקולד. פרווה, ברור שפרווה.
שבת שלום.